Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Zeeland (2015-2026)

227 bytes toegevoegd, 15 dec 2019 21:09
geen bewerkingssamenvatting
 
{{Cbox
|concessie=Zeeland
=== Aanbesteding ===
De provincie had de wens dat er nauwelijks nog lege bussen moesten gaan rijden. Er werd uitgegaan van een kernnet met sterke hoofdlijnen en een frequente dienstregeling. De gaten die daarin ontstonden moesten opgevuld worden met buurtbussen en vraagafhankelijk vervoer van halte naar halte. Op deze manier kon voor vrijwel iedere kern binnen de provincie Zeeland worden gegarandeerd dat deze op werkdagen van 7 tot 23 uur, op zaterdag van 8 tot 23 uur en op zondag van 9 tot 23 uur bereikbaar zou zijn met het openbaar vervoer.
 
Na het sluiten van de inschrijving, die al uitgesteld was, hadden [[Arriva]], [[Connexxion]] en [[Syntus]] een bod gedaan op de nieuwe concessie. Op 22 april 2014 werd de concessie voorlopig gegund aan [[Connexxion]], dit vanwege het goede contact met de scholen. [[Syntus]] maakte hier vervolgens bezwaar tegen, maar dit werd niet-ontvankelijk verklaard. Op 11 september 2014 diende [[Syntus]] opnieuw bezwaar in, maar dit trok het op 13 november 2014 weer in. Sindsdien is de concessie definitief gegund aan [[Connexxion]].
Door deze onduidelijkheden was er geen tijd meer voor [[Connexxion]] om nieuwe bussen aan te schaffen voor 14 december. [[Connexxion]] en [[Veolia]] gingen daarom in gesprek om mogelijk een overgangsconcessie te gaan rijden. Uiteindelijk werd overeengekomen dat de bussen in Noord- en Midden-Zeeland door bleven rijden en dat in Zeeuws-Vlaanderen tijdelijke bussen kwamen te rijden, o.a. onder andere diverse [[VDL Berkhof Ambassador]]'s en [[Volvo 8700]]'De provincie gaf echter als wens dat er nauwelijks nog lege bussen moesten gaan rijden. Er werd uitgegaan van een kernnet met sterke hoofdlijnen en een frequente dienstregeling. De gaten die daar tussen in ontstonden moesten opgevuld worden met buurtbussen en vraagafhankelijk vervoer van halte naar halte. Met de provincie werd overeengekomen dat tot 1 maart 2015 de huidige dienstregeling werd voortgezet en dat op die datum de nieuwe dienstregeling van start ging.
Door het grote aantal klachten en protesten (onder meer via Facebook) werden last-minute nog een aantal wijzigingen doorgevoerd. Hierbij gingen onder meer extra bussen rijden op drukkere trajecten, werd de verbinding Hulst - Kloosterzande ook weer buiten de spitsuren geboden en ging op zondag een bus rijden tussen Middelburg en Domburg. Op verbindingen waar voortaan geen bus meer rijdt, kunnen reizigers sindsdien gebruikmaken van de [[Haltetaxi]].
ap_users
12.575
bewerkingen

Navigatiemenu