Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Busvervoer Almere (2018-2027)

142 bytes verwijderd, 12 jan 2018 20:45
geen bewerkingssamenvatting
=== Aanbesteding ===
Op 8 maart 2016 had de gemeente Almere het bestek voor de concessie vastgesteld. Op 8 juli 2016 bleek dat vier vervoersbedrijven zich hadden ingeschreven: de huidige vervoerder [[Connexxion]] en daarnaast de vervoerders [[Arriva]], [[EBS]] en [[Syntus]]. Op 27 september 2016 werd bekendgemaakt dat de gemeente Almere [[Syntus]] heeft geselecteerd als de nieuwe vervoerderom in deze concessie te mogen rijden.
=== Plannen ===
Ten opzichte van de [[Concessie stads- en streekvervoer Almere|concessie stads- en streekvervoer Almere]] rijden de stadslijnen vaker. De streeklijnen hebben een aanvullend karakter binnen de stad en zorgen voornamelijk voor de bediening van bedrijventerreinen zoals de Veluwsekant en de Gooisekant.
De stadsdienst rijdt onder de formule "[[allGo]]" welke , die uit zeven ''Metrobussen'' bestaat en drie Flexlijnen die bovendien de merknamen "flexiGo" en "nobelGo" hebben. Elke lijn heeft een eigen kleur, naam en M-lijnnummer<ref>https://www.syntus.nl/getmedia/44583dff-04c2-4b1d-9762-b6c3d05475cd/161207-Presentatie-Syntus-in-Almere_v2_site.pdf</ref>.
De nachtdienst rijdt onder de formule "[[nightGo]]". Deze bestaat uit drie lijnen die allen beginnen bij het Leidseplein in Amsterdam en op vrijdag- en zaterdagnacht ieder een deel van Almere bedienen en vervolgens terug rijden naar Amsterdam. De streekdienst valt in het geheel onder de [[Randstadnet]]-formule.
Keolis Nederland heeft voor deze concessie Euro 6-bussen aangeschaft, die vrijwel allemaal een lengte van 15 meter hebben. Daarnaast rijden er zeven elektrische [[BYD K9|BYD]]-bussen in Almere. Deze bussen hebben een lengte van 12 meter en rijden op lijn M6 op het traject Station Centrum - Noorderplassen. Wanneer niet alle elektrische bussen op deze lijn nodig zijn, zullen ze ingezet worden op de overige Mx-stadslijnenstadsdienst.
Keolis Nederland hanteert in deze concessie diverse tarieven zoals het halfuurskaartje, het uurskaartje, een tienrittenkaart, diverse abonnementen en een combinatieproduct met de trein binnen Almere. Het Almere Jong abonnement blijft geldig vanaf 10 december 2017. Betalen met cash is niet meer mogelijk in de bus, wel kan men met cash betalen bij een verkooppunt. Een vervoerbewijs kopen in de stadsbus is mogelijk bij een automaat in de bus tegenover de middelste deur; hier kan men betalen met een pinpas of creditkaart. In de streekbus kan men met een pinpas bij de chauffeur betalen.
59.992
bewerkingen

Navigatiemenu