32
bewerkingen
Wijzigingen
Novio
,→Mislukte verkoop aan HTM
Op 20 augustus 2006 kwam de verlenging van de Spoorkuil gereed tot de Heyendaalseweg. Bij station [[Nijmegen Heyendaal]] kwam een nieuwe bushalte. De bestaande bushalte Heyendaal NS, waar alleen sneldienst [[Lijn 212 Arnhem Airborneplein - Nijmegen Heyendaal|212]] stopte, werd verplaatst van de Kapittelweg naar de verlengde Campusbaan. Voor lijn 212 verviel deze halte tegelijkertijd. Lijn 10 ging stoppen bij deze nieuwe halte evenals de lijnen [[Lijn 54 Nijmegen Centraal Station - Grave Busstation|54]] en [[Lijn 55 Nijmegen Centraal Station - Cuijk Jan van Cuykstraat|55]]. Alle drie de lijnen werden verlegd van de Sint Annastraat via de nieuwe busbaan. Lijn 10 bleef een rondje om het UMC rijden en stopte voortaan eerst bij de halte Universiteit O.Z.. De lijnen 54 en 55 draaiden de Kapittelweg op. Vanaf 10 december 2006 werden ook de lijnen [[Lijn 3 Oosterhout Dorp - Wijchen Randweg Noord|3]] en [[Lijn 4 Nijmegen Centraal Station - Wijchen Randweg Noord|4]] verlegd via station Heyendaal. Deze lijnen gingen via Universiteit O.Z. en de Erasmuslaan rijden. Ook de opvolgers van lijn 54 en 55, de lijnen [[Lijn 9 Nijmegen Centraal Station - Grave Busstation|9]] en [[Lijn 255 Nijmegen Centraal Station - Cuijk Jan van Cuykstraat|255]] bleven rijden.
De bereikbaarheid van Heyendaal werd met diverse ingrepen en nieuwe buslijnen continu verbeterd. In november 2009 begon de reconstructie van het rondje Heyendaal. In juni 2010 waren was deze afgerond. Een verbetering voor de bussen vormde en een nieuw stukje busbaan op de Heyendaalseweg vanaf de Kapittelweg naar de Erasmuslaan waardoor bussen van lijn 10 niet langer opgehouden werden op de Heyendaalseweg.
===Deelname in SVN===
In september 2004 maakte de gemeente Nijmegen bekend Novio te willen verkopen, vanwege de toekomstige openbare aanbestedingen. Het was onzeker dat Novio na de aanbestedingen nog in Nijmegen zou rijden. Daarom was de huidige situatie, met de gemeente als enige aandeelhouder, ongewenst. Ook zou de gemeente Nijmegen een dubbele rol gaan spelen in de aanbestedingen.<ref>[http://www2.nijmegen.nl/nieuws/persberichten/archiefjuni2000heden/_rp_center1_elementId/1_131523 Nijmegen verkoopt aandelen Novio]</ref>
Eind 2005 zou het bedrijf verkocht worden aan ''[[HTM]]'' en werd een principe overeenkomst getekend.<ref>[http://www2.nijmegen.nl/nieuws/persberichten/archiefjuni2000heden/_rp_center1_elementId/1_125965 Aandelen Novio naar HTM (Gemeente Nijmegen)]</ref> Deze verkoop liep spaak na boekenonderzoek door de HTM.<ref>[http://www2.nijmegen.nl/nieuws/persberichten/archiefjuni2000heden/_rp_center1_elementId/1_119327 Overname van Novio door HTM gaat niet door (Gemeente Nijmegen)]</ref> Hierna liet de directeur van HTM zich 'onwelgevallig' uit in de pers over Novio. De gemeente Nijmegen zette - als enige aandeelhouder - korte tijd later (februari 2006) de zittende directeur van Van Lokven op non-actief.<ref>[http://www2.nijmegen.nl/nieuws/persberichten/archiefjuni2000heden/_rp_center1_elementId/1_119801 Directeur Novio op non-actief (Gemeente Nijmegen)]</ref> Reden hiervoor zouden de verliezen bij de verworven concessie SVN zijn. Van Lokven startte een bodemprocedure met als doel zijn ontslag ongedaan te laten maken.
===Verkoop aan Connexxion===