Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Frank

4.875 bytes toegevoegd, 20 aug 2012 11:33
geen bewerkingssamenvatting
Ik heb inmiddels [[Concessie KAN Zuid 2002]] aangemaakt. Dan kun je alvast zien wat het net was. Zoals je zit, nog een lijn 11 er tussen (weer eindpunt Wilgenoord, in 2003 was dat Tiberiuslaan, vermoedelijk omdat de koppeling met lijn 1 niet meer mogelijk was, deze reed overigens in 2002 al naar Ewijk). Ook reed lijn 3 inmiddels al vanaf de Brabantse Poort, dat had ik eerst niet goed gezien. Lijn 8 rijdt inmiddels naar Berg en Dal en Beek, lijn 9 rijdt de ringlijnroute nog maar in 1 richting en lijn 6 rijdt deze de andere kant op (en dus niet meer naar Beek). Lijn 25 is ook een grappige. Die reed vanaf CS via Kazerne naar de PABO aan de Groenewoudseweg en dan een rondje Heyendaal: Bowlingcentrum - OZ - Bibliotheek (Erasmusgebouw) - Bestuursgebouw - Radboudziekenhuis - Kapittelweg - Heijendaal NS (halte van de interliner aan de Kapittelweg ter hoogte van het station) - Bowlingcentrum en vanaf daar weer via de PABO en Kazerne terug. Op de Kapittelweg heeft dus nog een halte gestaan (terwijl er nog geen HAN was), mij lijkt niet op de huidige plek omdat het erg dicht tegen de halte Heijendaal NS anders zou liggen. Ook stopte die bus bij het Bestuursgebouw maar niet bij Tandheelkunde en reed dus een rondje zoals lijn 10 dat tegenwoordig doet. Helaas was die in 2003 al weer weg, een kwartierdienst bij OZ was wel nice geweest. Lijn 1 reed toen nog de ritten Bestuursgebouw - CS en die reden zelfs elke 7,5 minuut. Moet je nagaan hoe verpaupert de verbinding OZ - CS in 2003 alweer was, toen ik begon in september 2003 hadden we 2x keer lijn 1, 2x lijn 11 en in de spitsuren 4x lijn 11 (of was dat 6x per uur in de spitsuren...maar dan nog). Leg dat maar eens naast 8x lijn 1 en 6x lijn 25 in de spits en 2x lijn 1 en 4x lijn 25 in de daluren. Vooral in de ochtenspits was het altijd een ramp, moest meestal een bus naar het ziekenhuis nemen. Daar was de situatie in 2002 overigens net iets anders, lijn 1 reed toen zes ritten maar niet mooi vlak verdeeld.--[[Gebruiker:Fogeltje|Fogeltje]] 15 aug 2012 15:18 (CEST)
 
==[[Concessie KAN Zuid 2002]]==
Als je geïnteresseerd bent, ik heb de pagina "af" (wil nog even streeklijnen nalopen, maar volgens mij kan ik daar niks zinnigs over zeggen omdat ik het vorige boekje niet heb). De lijst met wijzigingen heb ik opgesteld en opzichte van de pagina [[Concessie KAN Zuid 2000/2001]], maar dat boekje zelf heb ik niet. Ook weet ik dus niet of er nog een dienstregeling heeft tussen gezeten. Hermes Rivierenland kreeg op 10 juni 2001 een nieuwe dienstregeling (heb ik) en het vermeldde dat op 10 juni een nieuwe dienstregeling voor Hermes in ging met uitzondering voor Eindhoven/Noord-Brabant, daar pas op 19 augustus. Ook zou voor de regio Arnhem/Nijmegen geen boekje komen maar lijnfolders. Dat doet mij vermoeden dat de stadslijnen niet wijzigden in Nijmegen. Maar zeker weten doe ik dat dus niet.
 
Het boekje Rivierenland en de bijbehorende lijnnetkaart biedt wel wat extra info. Zo kon ik zien dat bijvoorbeeld de lijnen 36 en 87 nog op de kaart getekend waren maar op 6 januari 2002 niet meer in het boekje stonden en dus vermoedelijk met ingang van die datum werden opgeheven. Ook waren lijn 84 en 86 nog "volwaardige streeklijnen" in juni 2001 (in dusverre dat ze elke dag rijden, zij het hooguit vijf keer per dag) en op 6 januari 2002 lijn 84 niet meer reed en lijn 86 alleen nog drie spitsritten. Dus op die datum zijn de zwakke lijnen rond Wijchen uitgedund, ik vermoed dat voor lijn 94 hetzelfde gold dan voor lijn 86, maar die stond verder niet in het Rivierenlandboekje dus daar kan ik niks over zeggen. De lijn naar Zetten reed op 10 juni 2001 nog als lijn 43, dus ik vermoed dat de aanpassing naar lijn ook pas op 6 januari 2002 gedaan is.
 
Die "spitslijn" 26 was overigens een ramp om uit te pluizen, ook al leek deze zo makkelijk. Maar haltelijst en tabellen leken niet helemaal overeen te komen. Ook was het gewoon in die tijd dat de twintigers afwijkende routes in beide richtingen hadden in de ochtend en middag. Dat maakt het er voor de wiki niet makkelijker op. Ik vind dat bij vervoerders qua routes voortaan geëist moet worden dat ze niet te ingewikkeld voor onze wiki worden! ;)
 
Andere interessante dingen die me opvielen: lijn 5 ging (vermoedelijk per 6 januari 2002) tussen CS en Groesbeek via Heyendaal rijden (Ziekenhuis, Erasmuslaan). Lijn 25 reed daarom niet langer via Heyendaal naar Heilig Landstichting, Groesbeek en De Horst/Breedeweg maar een rondje Heyendaal en stopte ook bij het Bestuursgebouw en Heyendaal NS (Interlinerhalte van lijn 412) en had nog een halte Kapittelweg, maar die moet meer richting de Sint Annastraat gelegen hebben omdat de oude halte Heyendaal NS niet zo ver van de huidige halte Kapittelweg/HAN ligt. Lijn 11 ging via de Groenewoudseweg en Groesbeekseweg naar Brakkenstein. Lijn 1 kwam niet meer op de Burchtstraat in verband met het ruilen van het traject Beuningen - CS met lijn 11. In januari 2003 werd eea weer teruggedraaid. Lijn 5 weer via Groenewoudseweg en Groesbeekseweg, lijn 25 daardoor weer via Heyendaal naar Heilig Landstichting (maar niet naar Groesbeek) en lijn 11 ging weer via Heyendaal en de Heyendaalseweg. Lijn 1 ging weer via de Burchtstraat.
 
Lijn 6 was ook een grappige geworden. Reed inmiddels niet meer naar Beek (daarvoor lijn 8) maar reed net als lijn 9 een ringlijnroute van Dukenburg naar CS en Dukenburg. De routes van lijn 6 en 9 waren daarvoor gelijk getrokken (lijn 9 niet meer via Heyendaalseweg en niet meer door Dukenburg-West en lijn 6 doorgetrokken via Nijmegen-West) en reden elk nog maar in één richting. Ik vraag me sowieso af hoe ze dat vroeger gefilmd hebben toen lijn 9 in beide richtingen reed, dat moet enorm verwarrend geweest zijn in Dukenburg: "Brabantse Poort via Malvert" kan immers in twee richtingen, in oostelijke richting (dan ben je er in 5 minuten) of in westelijke richting en vrijwel de gehele lijn afleggen (45 minuten). Je zult dan maar net in de verkeerde stappen een chauffeur hebben die niet even zegt dat je beter de andere kunt nemen. Die variant heeft het overigens ook maar een jaar volgehouden, toen kwam lijn 7 terug voor de Energieweg/Waterkwartier en Lindenholt en reed lijn 6 alleen nog maar het oostelijke stuk en verviel lijn 9 geheel.
 
Erg jammer is dat er geen lijnnetkaart zat bij het boekje van 2002, maar dat risico loop je altijd met 2e handse meuk. Ik vraag me af of vervoerders onverkochte boekjes in een archief bewaren ofzo. Zou ik eens na moeten vragen bij de chauffeur die wel eens in het Novio loket zit, misschien weet die dat wel.
 
Hoe lang denk jij overigens nog op de uni te vertoeven? Ik dreig er al lang mee, maar hoop uiterlijk eind dit kalenderjaar toch definitief klaar te zijn. Ik heb in de tussentijd wel een keer tijd om eens samen te zitten en eventueel boekjes tijdelijk te ruilen als je daar nog interesse in hebt. --[[Gebruiker:Fogeltje|Fogeltje]] 20 aug 2012 11:33 (CEST)
16.108
bewerkingen

Navigatiemenu