Businessline: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Businessline''' is een vervoersformule die op 14 december 2014 ingevoerd door Syntus op twee lijnen, zodat bedrijven en instellingen een snelle en frequen...')
 
Regel 1: Regel 1:
De '''Businessline''' is een vervoersformule die op 14 december 2014 ingevoerd door [[Syntus]] op twee lijnen, zodat bedrijven en instellingen een snelle en frequente verbinding krijgen van en naar het station. Beide lijnen rijden viermaal per uur in de spitsuren, daarnaast rijdt lijn 14 ook nog tweemaal per uur in de daluren.
+
De '''Businessline''' is een vervoersformule die op 14 december 2014 ingevoerd werd door [[Syntus]] op twee lijnen in Apeldoorn respectievelijk Zwolle, zodat bedrijven en instellingen een snelle en frequente verbinding krijgen van en naar het station in de eerdergenoemde plaatsen. Beide lijnen rijden viermaal per uur in de spitsuren, daarnaast rijdt lijn 14 in Apeldoorn ook nog tweemaal per uur in de daluren.
  
 
=== Lijn 14 in Apeldoorn ===
 
=== Lijn 14 in Apeldoorn ===
[[Lijn 14 Ringlijn Apeldoorn, Station - Malkenschoten|Lijn 14]] in Apeldoorn heeft een snellere verbinding gekregen met het station in vergelijking met zijn voorganger, doordat de meeste tussengelegen haltes zijn komen te vervallen en een gedeelte van de route is geschrapt. De verbetering van lijn 14 is mogelijk geworden door de samenwerking tussen [[provincie Gelderland]], de gemeente Apeldoorn en de werkgevers op het bedrijvenpark in Apeldoorn Zuid.
+
[[Lijn 14 Ringlijn Apeldoorn, Station - Malkenschoten|Lijn 14]] in Apeldoorn heeft een snellere verbinding gekregen met het station in vergelijking met zijn voorganger, doordat de meeste tussengelegen haltes zijn komen te vervallen en een gedeelte van de route is geschrapt. Deze verbetering van lijn 14 is mogelijk geworden door de samenwerking tussen [[provincie Gelderland]], de gemeente Apeldoorn en de werkgevers op het bedrijvenpark in Apeldoorn-Zuid.
  
 
=== Lijn 10 in Zwolle ===
 
=== Lijn 10 in Zwolle ===
Een voorganger voor [[Lijn 10 Zwolle, Station - Deltion Campus|lijn 10]] bestond er niet. De lijn is volledig nieuw ingevoerd en verbind het station met de Deltion Campus. De lijn is speciaal opgericht voor de werknemers van Achmea, Deltion, Dimence Groep en Wehkamp. Deze bedrijven hebben ook bijgedragen aan de financiering van de lijn samen met de [[provincie Overijssel]] en de gemeente Zwolle. Voor deze lijn is een speciale sticker op de OV-chipkaart vereist.
+
Een voorganger voor [[Lijn 10 Zwolle, Station - Deltion Campus|lijn 10]] bestond er niet. De lijn is volledig nieuw ingevoerd en verbindt het station met de Deltion Campus. De lijn is speciaal opgericht voor de werknemers van Achmea, Deltion, Dimence Groep en Wehkamp. Deze bedrijven hebben ook bijgedragen aan de financiering van de lijn, samen met de [[provincie Overijssel]] en de gemeente Zwolle. Voor het reizen met deze lijn is een speciale sticker op de OV-chipkaart vereist.
  
 
[[Categorie:Vervoersformule]]
 
[[Categorie:Vervoersformule]]

Versie van 12 jul 2015 om 21:49

De Businessline is een vervoersformule die op 14 december 2014 ingevoerd werd door Syntus op twee lijnen in Apeldoorn respectievelijk Zwolle, zodat bedrijven en instellingen een snelle en frequente verbinding krijgen van en naar het station in de eerdergenoemde plaatsen. Beide lijnen rijden viermaal per uur in de spitsuren, daarnaast rijdt lijn 14 in Apeldoorn ook nog tweemaal per uur in de daluren.

Lijn 14 in Apeldoorn

Lijn 14 in Apeldoorn heeft een snellere verbinding gekregen met het station in vergelijking met zijn voorganger, doordat de meeste tussengelegen haltes zijn komen te vervallen en een gedeelte van de route is geschrapt. Deze verbetering van lijn 14 is mogelijk geworden door de samenwerking tussen provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn en de werkgevers op het bedrijvenpark in Apeldoorn-Zuid.

Lijn 10 in Zwolle

Een voorganger voor lijn 10 bestond er niet. De lijn is volledig nieuw ingevoerd en verbindt het station met de Deltion Campus. De lijn is speciaal opgericht voor de werknemers van Achmea, Deltion, Dimence Groep en Wehkamp. Deze bedrijven hebben ook bijgedragen aan de financiering van de lijn, samen met de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Voor het reizen met deze lijn is een speciale sticker op de OV-chipkaart vereist.