Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

De Valk

981 bytes toegevoegd, 7 feb 2016 22:51
k
niet vrouwelijk (De Valk)
'''De Valk''' werd opgericht in 1919 door dhr. J.H.F. Habets. In 1928 begon De Valk met het verzorgen van is een lijndienst op voormalig Nederlands openbaarvervoerbedrijf uit het traject Maastricht-Berg-Limburgse Valkenburg-Klimmen-Hoensbroek.
==Ontstaan==De Valk werd opgericht in 1919 door dhr. J.H.F. Habets uit Valkenburg als een toer-, autohandel- en garagebedrijf. In 1953 raakte 1928 begon De Valk zijn vergunning voor de met het verzorgen van een lijndienst kwijt aan [[LTM|Limburgsche Tramweg Maatschappij (LTM)]], maar mocht als contractant de dienst blijven uitvoerenop het traject Maastricht-Berg-Valkenburg-Klimmen-Hoensbroek.
Deze situatie bleef ==Contractant van LTM==In 1953 raakte De Valk zijn vergunning kwijt aan de [[Limburgsche Tramweg-Maatschappij]] (LTM) gezien zijn lijn in het gebied van LTM lag. Net als P.M.C. [[Mulder]] wist De Valk een akkoord te sluiten met LTM. De vergunning voor de lijn ging over naar LTM maar De Valk mocht de lijn namens LTM voor onbepaalde tijd als contractant exploiteren. Vanaf 1974 publiceerde De Valk een gezamenlijke dienstregeling met Limburgsche Tramweg Maatschappij (LTM), [[Internationale Autobusonderneming]] (IAO), [[Autobusonderneming A. Meussen|Meussen]] en Mulder. ==Overname door VSL==De Valk zette de lijndienst voort tot 1 januari 1981. Toen werd De Valk overgenomen door nam [[Verenigd Streekvervoer Limburg]] (VSL)de exploitatie over van De Valk, welke in financiële moeilijkheden verkeerde. De toersector werd voortgezet door Het Zuiden. Twintig personeelsleden stapten over naar VSL. De bussen werden door VSL niet overgenomen. {{bron|bronvermelding=* Bosman, F. (1995) ''Ieder reisdoel heeft zijn bushalte. 75 jaar streekvervoergeschiedenis in Midden- en Zuid-Limburg.'' Heerlen: NV Verenigd Streekvervoer Limburg.}}
[[categorie:Voormalig vervoerder]]
ap_users
929
bewerkingen

Navigatiemenu