Wijzigingen entiteit West-Vlaanderen 2016

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan alle wijzigingen vermeld die in het dienstregelingjaar 2016 plaatsvinden in de entiteit West-Vlaanderen.

Wijzigingen per 1 januari 2016

Stadsdienst Kortrijk

Vanaf de Markt gaat deze lijn verder naar het Shopping Center via de route van lijn 6, die tegelijkertijd ingekort wordt tot het Shopping Center. De doorkoppeling tussen beide lijnen vindt voortaan dus plaats bij het Shopping Center i.p.v. de Markt. Tevens krijgt de wijk Vier Linden hiermee weer een busbediening.

Komende vanaf het Station wordt deze lijn beperkt tot het Shopping Center Heule, alwaar de lijn verder rijdt als lijn 4 naar Heule, Bissegem en station Kortrijk. De spitsroute via de industriezone Kuurne blijft wel bestaan.

Stadsdienst Brugge

In overleg met het gemeentebestuur van Brugge is een nieuw mobiliteitsplan opgesteld, waardoor het aantal bussen op de Steenstraat stadinwaarts verminderd wordt van 33 bussen naar 6 bussen per uur. Op deze straat rijdt voortaan alleen nog lijn 12 en alleen in de richting van het Centrum. De bussen die niet meer via deze straat rijden, rijden voortaan buitenom via de Gulden Vlieslaan (lijnen 3, 4, 13, 14 en 43) of de O.L.V.-kerk en Drijver (lijnen 1, 6, 11 en 16). Richting 't Zand/Station rijden de lijnen 1 en 11 ook via de Drijver en de overige lijnen via de Vlamingdam naar de Gulden Vlieslaan.

Alleen op zaterdag en elke 1e zondag van de maand moet lijn 12 een omleiding volgen i.v.m. de markt en rijdt dan uitzonderlijk ook via de O.L.V.-kerk en Drijver naar de Stadsschouwburg.

Wijzigingen per 1 september 2016

  • In de regio Kortrijk - Ieper wijzigt de dienstregeling van de lijnen 1, 13, 30, 32, 40, 42, 53, 61, 62, 71, 75, 81 en 94.

In de ochtendspits rijdt om 08:01 een extra rit van Lissewege naar Zeebrugge.