Wijzigingen concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal 2013

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 9 december 2012 gaat voor de concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal een nieuwe dienstregeling in, deze wijzigingen zijn hier te vinden.

Op 1 april kwam voor lijn 58 en 96 een nieuwe dienstregeling uit, dit naar aanleiding van het ingebruik nemen van het vernieuwde station Nijverdal.

Wijzigingen 9 december 2012

  • Van de meeste buslijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden als gevolg van de gewijzigde dienstregeling van de NS.
  • De lijnen 52, 54, 56 en 81 worden ingaande 9 december 2012 gereden door Arriva. In de meeste gevallen zijn er nauwelijks wijzigingen.

Lijn 58:
Als gevolg van de gewijzigde dienstregeling van de NS zijn de vertrek- en aankomsttijden aangepast, zodat de aansluitingen in Holten en Nijverdal gewaarborgd blijven.

Lijn 91:
Als gevolg van de gewijzigde dienstregeling van de NS zijn de vertrek- en aankomsttijden aangepast, zodat de aansluitingen in Holten, Goor en Rijssen gewaarborgd blijven. Als gevolg van deze tijden vervalt de route naar de OAD in Holten (deze halte blijft wel bediend door lijn 160). In Holten wordt de route voortaan tegen de klok in gereden. In de vroege ochtendspits rijdt een extra rit van Markelo naar Goor die om 07.00 uur aansluiting geeft op de trein naar Hengelo/Zutphen.

Lijn 96:
Als gevolg van de gewijzigde dienstregeling van de NS is het niet langer mogelijk om zowel in Rijssen (ook op de bus) als Nijverdal aan te sluiten op de trein. Omdat het merendeel van de reizigers baat heeft bij een aansluiting in Nijverdal blijft die gehandhaafd.
Medio april 2013 wordt de nieuwe spoortunnel in Nijverdal geopend en dan worden de lijnen 96 en 196 weer aan elkaar gekoppeld en als doorgaande verbinding Rijssen - Hellendoorn uitgevoerd, de halte Nijverdal-West vervalt dan.

Lijn 98:
Als gevolg van sluiting van het AZC in Markelo maken minder mensen gebruik van deze lijn. Daarom wordt lijn 98 opgeheven. Reizigers uit Markelo reizen voortaan met lijn 91 naar Rijssen.

Lijn 99:
Als gevolg van de opening van het nieuwe station Hengelo-Gezondheidspark wordt deze lijn opgeheven. Scholieren maken voortaan gebruik van de trein en stappen in Hengelo over op lijn 12 van Twents.

Wijziging per 6 januari 2013

  • Op dinsdag staat trein 31281 (v. 23.36 uit Zutphen) ongeveer 10 minuten langer stil in Hengelo, dit vanwege reguliere onderhoudswerkzaamheden.

Wijzigingen per 1 april 2013

Lijn 58:
Met de ingebruikname van het nieuwe station Nijverdal gaat lijn 58 weer rechtstreeks naar station Nijverdal rijden.

Lijn 96:
Beide lijndelen worden weer aan elkaar gekoppeld tot een nieuwe lijn 96 tussen Rijssen, Nijverdal en Hellendoorn. In Nijverdal is de route gewijzigd en Hellendoorn rijdt de bus nu verder naar het Avonturenpark. Tussen Rijssen en Nijverdal rijdt de bus op maandag t/m zaterdag overdag elk half uur, tussen Nijverdal en Hellendoorn wordt slechts 1x/uur gereden. Doorgaande reizigers stappen bij station Nijverdal over. In de avonduren wordt maar beperkt gereden tussen Nijverdal en Hellendoorn en wordt 1x/uur tussen Nijverdal en Rijssen gereden. Op zondag rijdt de lijn niet.