Wijzigingen concessie Zuidwest-Drenthe en Noordoost Overijssel 2007

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 10 december 2006 wijzigt de dienstregeling in het openbaar vervoer. De wijzigingen voor de concessie Zuidwest-Drenthe / Overijssel Noordoost staan hieronder vermeld.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Meppel

  • Lijn 121/122: Geen wijzigingen

Stadsdienst Hoogeveen

  • Lijn 101/102/103: Geen wijzigingen

Streeklijnen

Vanwege de toegenomen verkeersdruk in Zwolle worden op het trajectgedeelte Zwolle - Balkbrug wijzigingen aangebracht in de vertrektijden.

De aankomst- en vertrektijden wordt licht gewijzigd.

De aankomst- en vertrektijden worden licht gewijzigd. Tevens rijdt de éérste rit vanaf Hoogeveen (vertrek: 7.26, die maar tot Balkbrug rijdt) verder naar Ommen t.b.v. scholieren en werknemers.

De ritten van lijn 32 worden in beide richtingen ongeveer 15 minuten verschoven. Door deze gewijzigde tijden wordt in Hoogeveen voortaan aansluiting geboden op de stadsdienst, in Ruinen op lijn 238 en in Meppel op lijn 40.

De aankomst- en vertrektijden wordt licht gewijzigd. Op zondag verschuiven de ritten van lijn 234 ongeveer een kwartier. Door deze gewijzigde tijden vervallen een aantal aansluitingen terwijl er nieuwe aansluitingen worden gecreëerd.

Als gevolg van de toegenomen verkeersdruk in Zwolle wijzigen de aankomst- en vertrektijden tussen Zwolle en Lichtmis. Hierdoor gaat in Zwolle de aansluiting op de intercity's richting de Randstad verloren. Reizigers kunnen in de spitsuren voortaan in Lichtmis overstappen op lijn 83, om alsnog de trein te halen.

De aankomst- en vertrektijden worden gewijzigd, zodat de aansluiting in Lichtmis op lijn 40 behouden blijft.

De aankomst- en vertrektijden worden fors gewijzigd. Hierdoor wordt in Borger voortaan aansluiting gegeven op de Qliner naar Groningen en in Diever op lijn 20.

De aankomst- en vertrektijden worden fors gewijzigd. Hierdoor biedt lijn 236 geen relevante aansluitingen meer.

De aankomst- en vertrektijden worden fors gewijzigd. Hierdoor blijft in Westerbork de aansluitingen op lijn 22 van Arriva behouden, tevens kan men in Hoogeveen overstappen op de trein richting Zwolle.

De aankomst- en vertrektijden op zondag worden gewijzigd. Hierdoor sluit lijn 238 in Hoogeveen op de trein van/naar Zwolle.

De aankomst- en vertrektijden worden fors gewijzigd. Hierdoor gaan in Steenwijk de aansluitingen op de trein verloren.

Buurtbussen

  • Lijn 190/191/192/199/597/598: Geen wijzigingen

Schoolbussen

Van enkele ritten worden de vertrektijden verschoven met 5 à 15 minuten.