Wijzigingen concessie Rotterdam stadsvervoer 2011

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 12 december 2010 gaat bij de RET de nieuwe dienstregeling in. Op de meeste lijnen wijzigen de vertrektijden enigszins. De grote wijzigingen worden hieronder besproken.

Wijzigingen per lijn

Deze lijn vervalt. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 29.

Deze lijn krijgt een nieuwe route: Krimpen Busstation - Capelle Centrum - IJsselland Ziekenhuis - Schollevaar - Zevenkamp - Station Alexander. Tevens rijdt deze lijn alleen nog van maandag t/m vrijdag.

Deze lijn krijgt een nieuwe route: in plaats van naar Krimpen Busstation wordt nu na Capelle Centrum doorgereden naar Capelsebrug en dan in één richting het rondje door Capelle-West en Kralingse Veer. Deze lijn zal nu ook op zaterdag en zondag de volledige route rijden, maar dan wel met een taxibusje.

Deze lijn wordt ingekort tot het stuk Schiedam Centrum - Bedrijvenpark Noord-West. verder zal deze lijn enkel nog in de spitsuren rijden. Het traject Station Noord - Overschie wordt overgenomen door lijn 45.

Deze lijn wordt vanaf het Sint Franciscus Gasthuis verlengd via de Van der Duijn Van Maasdamweg naar de halte Van Noortwijckstraat in Overschie. Op het laatstegenoemde traject neemt lijn 45 de route over van lijn 41, welke hier vervalt. Lijn 45 blijft onveranderd in een uursdienst rijden met een taxibusje.

Dit is een nieuwe lijn welke rechtstreeks rijdt van Rotterdam The Hague Airport naar metrostation Meijersplein. Omdat deze lijn aansluit op de vluchttijden rijdt hij vrij onregelmatig: Op maandag t/m vrijdag is er meestal een kwartiersdienst in de spitsuren en een halfuursdienst daarbuiten, op zaterdag is de frequentie erg onregelmatig en op zondag is er meestal een halfuursdienst. Deze lijn wordt met een taxibusje gereden.