Voordeelurenabonnement

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Een voordeelurenabonnement

Het Voordeelurenabonnement is een abonnement dat recht geeft op 40% korting op alle treinreizen in de voordeeluren (maandag t/m vrijdag na 9.00 uur, zaterdag, zondag en in de juli en augustus de gehele dag).

Tot eind 2009 was het een jaarabonnement, sindsdien werden alleen nog doorlopende abonnementen verstrekt. Met ingang van 1 augustus 2011 worden er door NS geen nieuwe Voordeelurenabonnementen verstrekt. Op die datum introduceerde NS een aantal nieuwe abonnementen, waarvan Dal Voordeel de meest logische opvolger van het Voordeelurenabonnement is. De lopende voordeelurenabonnementen blijven wel geldig.

Naast de korting op treinreizen hebben houders van een voordeelurenabonnement ook recht op Samenreiskorting voor maximaal drie medereizigers, korting op de parkeerterreinen van Q-park bij de stations, korting op een huurauto van Hertz, korting op een Greenwheels-abonnement en een Railplus (voor 25% korting op treinreizen in Europa) voor slechts € 15.

Voor 60-plussers bestaat de mogelijkheid keuzedagen bij te kopen. Voor € 24,50 (2e klas) of € 49,50 (1e klas) krijgen zij dan zeven vervoerbewijzen waarmee zij een hele dag vrij mogen reizen als in de voordeeluren wordt ingecheckt. Medio 2017 is de geldigheid van de Keuzedagen verruimd: alle zeven dagen mogen dan op één dag in het hele abonnementsjaar gebruikt worden. Voorheen waren zes van de dagen maar in een periode van twee maanden te gebruiken. Hier staat wel een prijsverhoging van 50 cent per Keuzedag tegenover.

De kaart werd verstrekt door NS, geladen op een OV-chipkaart.