Verkeersverbond VEJ

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
VEJ met namen.png
Over deze afbeelding

De Verkehrsverbund Ems-Jade (VEJ) is een verkeersverbond en omvat het openbaar vervoer van de vier Kreisen Aurich, Friesland, Leer en Wittmund en de Kreisfreie Städte Emden en Wilhelmshaven. Al deze Kreisen en Kreisfreie Städte zijn gelegen in de deelstaat Niedersachsen.

In de toekomst wil de VEJ zich ontwikkelen tot een volwaardig verkeersverbond. Actiepunten bestaan onder andere het regionale treinverkeer in hun takenpakket opnemen. Daarnaast is het de bedoeling dat de verkeersbonden en individuele vervoerders in het Emsland zich ook gaan aansluiten bij de VEJ, echter lopen de vorderingen op dit gebied stroef en zijn er ook enkele rechtszaken. Als laatste wil de VEJ een professionelere site bouwen inclusief een geharmoniseerd tariefsysteem invoeren. Op 1 januari 2017 is al reeds een nieuwe tariefstructuur voor de VEJ ingevoerd, waardoor er geen prijsverschillen meer tussen de onderlinge vervoerders bestaan.

Hieronder zijn uitsluitend de lijnen, die in de Kreis Leer en de Stadt Emden komen, weergegeven. Zowel Leer als Emden heeft zijn eigen stadsdienst. In beide gebieden zijn de volgende vervoerders actief: Andreesen, Fischer Bus, Jan Klein, Janssen, Stadtverkehr Emden, Uffen, VLL en de Weser-Ems Bus. In de overige gebieden zijn ook de vervoerders Arendt, Bruns, Edzards, Fass, Jacobs, SWWV, Tjaden en Wissmann actief.

Stadsdienst Emden

Bus

Dienstregeling per jaar

Voorloopnummer

Elke Kreis of Kreisfreie Stadt heeft zijn eigen voorloopnummer voor het streekvervoer gekregen in het verkeersverbond.

Voorloopnummer Kreis of Kreisfreie Stadt
1 Wilhelmshaven
2 Friesland
3 Wittmund
4 Aurich
6 Leer

Externe link

Officiële website