Overleg gebruiker:Xanland

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoi Xanland,

Ik heb zojuist twee foto's die jij geupload had op de wiki verwijderd na een melding. Het is niet de bedoeling dat je zonder toestemming foto's gaat overnemen van het internet (busfoto.nl in dit geval) i.v.m. de auteursrechten. --Daniel 8 feb 2011 22:51 (CET)


Hoi, bij lijn 400 klopt 'ie nu wel, zoals ik 'm heb aangepast. De routestrips met 'code' rlr (dus zonder bolletje) worden gewoon voor twee richtingen gebruikt. Of lijn 400 nou van Harderwijk naar Zwolle rijdt, of van Zwolle naar Harderwijk, dat maakt neits uit; één aftakking is meer dan voldoende. Dat hanteren we bij de andere lijnen ook.
En bij lijn 510: ik ben geen mierenneuker hoor, maar dit hoor je zo aan te geven op deze wiki. Anders lijkt het net alsof de "winterhalte" altijd wordt aangedaan, maar dat is niet zo; in de winter wordt de ene halte aangedaan en in de zomer de andere. En ik wist trouwens niet dat lijn 400 (weer) naar Arnhem station rijdt? Is het eindpunt bij het openluchtmuseum toch weer vervallen? Milco1995 31 jul 2011 17:21 (CEST)

Nieuwe dienstregeling zondag a.s.

Hoi, zoals je waarschijnlijk al weet, gaat zondag 25 maart een nieuwe drgl in op de Veluwe. Ik zag dat je de lijnen 201, 202 en 203 (Veluwelijn) al had toegevoegd. Maar er zijn nog meer wijzigingen, diverse streeklijnen wijzigen (o.a. lijn 103, en 100 of 112, uit mijn hoofd), in Apeldoorn wijzigen lijnen 10, 17 en 18 en er zijn nog meer wijzigingen. Ik wilde de wijzigingen aanbrengen en dus ook de concessiepagina updaten (nieuwe links erin etc.), maar de Syntussite heeft geen complete haltelijst per buslijn en met 9292.nl kom ik ook niet echt een stap verder, omdat ik de omgeving niet goed ken. Nu is mijn vraag: jij bent vaker bezig met het bewerken van de Veluwe-buslijnen, zou jij de wijzigingen vna zondag a.s. in de wiki kunnen bewerken? Want ik kom niet verder. Alvast bedankt. Milco1995 24 mrt 2012 00:21 (CET)

Ik ben bezig om veel wijzigingen in te voeren, maar ik kan niet heel goed overweg met 9292, dus het zou kunnen dat ik wat dingen verkeerd invoer. Ik had de 201, 202 en 203 al wel in het lijnoverzicht van Concessie Veluwe gezet; de (bus)stationspagina's moet ik (of jij) nog aanpassen. Verder kan ik op 9292.nl de gewijzigde route van lijn 5 (Ede) niet vinden. Misschien kun jij hiermee helpen? Milco1995 24 mrt 2012 17:33 (CET)

Wijzigingen scholierenlijnen Veluwe

Hoi, per vandaag zijn er wijzigingen in de dienstregelingen/routes van de scholierenlijnen op de Veluwe. Er zijn veel aanpassingen. Zo zijn veel scholierenlijnen in reguliere lijnen geïntegreerd. Zo weet ik dat lijn 104 en 108 soms een afwijkende route rijden i.p.v. een scholierenlijn. Syntus heeft helaas geen haltelijst op de site. Mijn vraag is: zou jij deze wijzigingen op de wiki door willen voeren? Alvast bedankt. Milco1995 27 aug 2012 23:28 (CEST)

Zwolse lijn 9

Hoi Xanland, Ik merk dat je (zoals wel meerderen hier) puur uitgaat van de reisinformatie. Als je echter naar de daadwerkelijk gereden route kijkt dan zie je dat het helemaal geen ringlijn is, van het station naar Deltion en exact dezelfde route weer terug. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom Syntus het dan wel laat lijken alsof het een ringlijn is. Persoonlijk vind ik dat verwarrend, want het lijkt zo alsof er de heenweg een andere route wordt gereden als de terugweg. De vraag is dus: kopiëren we de reisinformatie of kijken we naar de echte route?

Maar goed, er zijn belangrijkere dingen om me druk over te maken xD Groet ;) Ardan 28 aug 2012 15:21 (CEST)

Wagenpark Syntus Overijssel

Hoi, ik zag dat je het "materieelpark" van Syntus Overijssel hebt aangepast. Nu heb ik de vraag waarom de Syntus 4153 en 4154 er niet meer tussen staan. Waar zijn deze gebleven dan? Milco1995 4 okt 2012 22:06 (CEST)

Dag Milco1995,
Deze zijn onlangs overgeplaatst naar de Veluwse concessie met voornamelijk als standplaats in Zwolle. Dit staat ook vermeld bij de concessie Veluwe zelf. Ze zijn vernummerd van in plaats van de eerste 4 naar een 5. Aansluitend op de streeklijnserie van de Veluwe. Deze zijn ter vervanging van de 2147 en 2148 die ex-Veolia zijn. In principe is het nu wel zo, door dat ongeluk, dat ze er één te weinig bij de MO-concessie hebben.
Hopelijk weet je nu genoeg! ;) --Xanland 4 okt 2012 22:49 (CEST)
Okee vandaar. Maar hebben ze nog wel hun eigen "blauwe Overijsselse" kleur die afwijkt van het "Veluwe-blauw"? Milco1995 4 okt 2012 22:51 (CEST)
Ja, die hebben ze inderdaad nog. Alle bestickering is er compleet vanaf gehaald op het logo na. Daar komt, logicherwijs, nog "gelderland" achter. Ze rijden, als je ze wil spotten, vaak richting Apeldoorn of Nunspeet vanuit Zwolle dus. --Xanland 4 okt 2012 23:02 (CEST)
Inmiddels is er, vanwege dat ongeluk, alweer eentje terug naar Overijssel van die twee. Meen dat het de 5154 is die nu weer terug is en ook weer 4154 genummerd is, maar dat moet ik even terugzoeken--Daniel 5 okt 2012 21:01 (CEST)

Verstoringen en omleidingen

Hoi Xanland, Ik zag dat je bij een aantal buslijnen de verstoringen en omleidingen toevoegt. Op de Wiki zijn we echter terughoudend met het toevoegen van deze informatie. Het kost namelijk veel tijd en moeite om alle omleidingen bij te houden. Nu denk ik dat je de omleidingen van een paar voor jou bekende lijnen bijhoudt, maar ook dan willen we je vragen om niet alle omleidingen toe te voegen. Het wordt namelijk verwarrend als omleidingen bij de ene lijn wel en bij de andere lijn niet worden toegevoegd. Je kan als vuistregel aanhouden dat wanneer een omleiding langer dan een half jaar duurt, het zinvol is om de informatie toe te voegen. --Chauf21 1 nov 2012 12:34 (CET)

Dag Chauf21,
Dit doe ik inderdaad alleen op alle lijnen uit de concessie's Veluwe en Midden-Overijssel. Dit zijn "vaste" concessies van mij waar ik dagelijks in reis en dus wel weet hoe veel dingen hier in zitten.
Maar waarom een half jaar dan als ik mag vragen, denk dat je met in ieder geval drie maanden op z'n minst ook wel goed zit en dat het behapbaar blijft. Zelf haal ik de verstoringen er weer af op de dag dat ze afgelopen zijn, zodat het - uiteraard - duidelijk blijft!
Gaarne hoor ik hoe jij er hier verder over denkt. --Xanland 1 nov 2012 14:06 (CET)
Prima als jij het bijhoudt, maar we moeten ook denken aan de andere lijnen. Het probleem is ook niet zozeer de lengte van de omleiding, maar meer het vermelden an sich. Wat ik een beetje proef op de Wiki (maar dat is natuurlijk subjectief), is dat omleidingen van meer dan een half jaar wel worden genoemd. Het is mij om het even of jij dan een omleiding van drie maanden wil opnemen (doe vooral wat je leuk vindt), maar probeer het een beetje binnen de perken te houden. We zijn bezig om specifieke reisinformatie op een andere manier vorm te geven, waardoor het vermelden van omleidingen straks niet meer handmatig hoeft te worden gedaan. --Chauf21 1 nov 2012 15:18 (CET)

Meierij

Kijk eens in het busboekje van de stadsdienst 's-Hertogenbosch. Er verdwijnt minimaal 1 lijn. Dat zijn niet "Geen wijzigingen". Staan ook enkele andere kleine wijzigingen. Op de streekdienst verandert er volgens het boekje inderdaad niets. Overigens gaat de Meierij samen met de rest van Brabant in januari pas om.--Fogeltje 2 dec 2012 22:29 (CET)

Lijn 400 Arnhem - Apeldoorn

Hallo Xanland, ik heb de routestrips van lijn 400 die je had gemaakt online geplaatst met één of twee kleine tekstuele aanpassingen. Zou je de artikelen nog even na willen kijken want ik snap weinig van deze lijn. Frank 7 dec 2012 21:48 (CET)

Concessie Veluwe

Hoi, van de concessie Veluwe staat nog niet overal drgl 2013 erin. Van veel buslijnen staat de oude pagina nog op huidig, terwijl dit voormalige lijnen zijn. En ook nieuwe routes zijn vaak nog steeds niet bijgewerkt. Milco1995 6 jan 2013 15:02 (CET)

Verstoringen

Hoe dat moet weet ik eerlijk gezegd niet. Sorry... Weet niet álles xD Milco1995 (overleg) 8 mei 2013 22:45 (CEST)

Veluwe

Je kan Veluwe denk ik het beste als volgt aanpakken: voor de frequenties in de tabellen (pdf'jes) op de website van Syntus kijken en voor de haltes/route op 9292. Ik denk dat het nu wel eens tijd wordt om Veluwe te doen voor dienstregeling 2014... Milco (overleg) 27 dec 2013 21:22 (CET)

En voor de wijzigingspagina kun je deze PDF gebruiken. Roelof (overleg) 29 dec 2013 11:22 (CET)


Waarom heb jij mijn hernoeming van Oranjepark naar 'Oranjepark/Regentesselaan' teruggedraaid? Noemt Syntus deze halte echt alleen 'Oranjepark'? 9292 noemt de halte wel zoals ik hem noemde en Googlemaps noemt 'm ook zo!
Daarnaast hebben keringen bij lijn 203 geen nut als er nog een buffer tussen zit. Keringen zijn alleen relevant als de bus vrijwel direct verder gaat als die lijn en de reizigers dus zouden kunnen blijven zitten bij de lijnovergang. Milco (overleg) 11 jan 2014 17:11 (CET)

Omdat het kan. Nee, als het goed is kan je op 9292 ook op de halte klikken en de ligging van de beide Oranjepark-haltes bekijken, waarop dan links een halte Oranjepark/Kerklaan ziet staan, dan het Oranjepark zelf, en dan de halte Oranjepark/Regentesselaan. Waarom er toevoegingen worden gebruikt weet ik niet, maar an sich liggen de haltes dus gewoon aan de andere kant van het park. Er ligt gewoon net iets meer dan wat asfalt tussen.
Twee halte bolletjes vind ik hier eigenlijk onrechtvaardig aangezien daar, naar mijn inziens, vaak compleet andere haltes worden bedoeld (zoals bij lijn 8/9 stadsdienst Apd). Zelfde geldt eigenlijk voor de uitstaphalte bij station Zwolle bij andere lijnen. ;)
Verhaal over keringen: geen idee wat ik er toen mee bedoelde. Er is naar mijn weten geen eenduidige afspraak daar in en hooguit leuk/handig voor de OV-liefhebbers hier. Passagiers (hoewel OV-liefhebbers dat ook zijn) hebben er inderdaad geen nut bij.
--Xanland (overleg) 11 jan 2014 17:53 (CET)
Dan mogen die toevoegingen van andere lijnen bij de halte Oranjepark ook wel weggehaald worden. Zal ik vanavond dan wel even doen. Milco (overleg) 11 jan 2014 17:55 (CET)

Lijn 604

Hoi Xanland,

Hoe kom jij aan de dienstregeling van lijn 604? Ik kon hem niet op de syntus-site vinden en ook niet op 9292.

Groet Regenmaker (overleg) 9 apr 2016 10:24 (CEST)

In de routes die Syntus op hun site publiceert zitten regelmatig nog oudere versies bij. Vooral bij de buurtbussen eigenlijk. Syntus zou gewoon een routestrip moeten geven in de PDF'jes, zoals bijvoorbeeld in Duitsland meestal gebeurt (voorbeeld). Maar vooral bedankt voor het nakijken van de concessie! Regenmaker (overleg) 9 apr 2016 16:18 (CEST)
Ik moet zeggen dat ik al een tijdje niet had gekeken in Zuidbroek. Heb er laatst nog wel foto's gemaakt, maar toen was de huidige situatie nog van kracht. Hoop dat we elkaar niet te veel in de weg zitten, maar dat komt vast wel goed. Hulp is altijd welkom. Ik weet zeker dat een aantal haltes die je laatst hebt toegevoegd er nog niet waren in december, dus zal er stiekem wel weer wat veranderd zijn zonder dat ik het doorhad. Regenmaker (overleg) 9 apr 2016 18:22 (CEST)