Overleg gebruiker:W0rteltje

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Als je dat wil moet je je gebruikersnaam bij het beheer wijzigen, tot die tijd blijft deze pagina gewoon je aanspreekpunt. Groeten van Bee (overleg) 7 dec 2015 00:05 (CET)

Hallo W0rteltje,
Als jij je gebruikersnaam wilt wijzigen, dan moet je op het forum daartoe een verzoek indienen. De gebruikersnamen op de wiki zijn gelinkt aan het forum (ook al mocht je daar verder nooit komen) en worden daar beheert. Als je gebruikersnaam gewijzigd is, dan kun je op de wiki je gebruikerspagina en overleg hernoemen (dat gebeurt niet automatisch). Oude wijzigingen blijven onder je oude naam zichtbaar. Nieuwe wijzigingen zullen op je nieuwe naam komen.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 7 dec 2015 18:13 (CET)

Slechte foto's

Beste W0rteltje, zou je alsjeblieft goed willen kijken welke foto's wel geschikt zijne voor de wiki en welke niet? Op diverse buslijnen heb ik foto's weggehaald omdat ze geen toegevoegde waarde bieden aan de wiki, omdat er slechts een deel van een bus in beeld staat of tegen de zon in zijn gemaakt. De foto van het taxibusje op lijn 77 vind ik prima, maar de foto's die je had geplaatst op de lijnen 2, 4 en 6 in Gorinchem waren te slecht voor een lijnpagina, zeker de foto van lijn 6 was een dieptepunt. Zou je hiermee rekening kunnen houden? Het terugzetten van foto's in in geen geval een goede optie! Ook in jouw fototopic op het forum hebben meerdere gebruikers geprobeerd om je tips te geven en die tips gelden ook voor de wiki. Ga je hier rekening mee houden? Dank! Milco (overleg) 24 feb 2016 15:20 (CET)

"omdat ze geen toegevoegde waarde bieden aan de wiki"
geen toegevoegde waarde? hoe is een visuele representatie van de informatie op die pagina geen toevoegende waarde?
ik bedoel ieder zijn mening over wat goed en slecht is, maar zolang er geen betere is, laat je de foto toch staan!
Een foto die totaal tegen de zon in is gemaakt, waarbij slechts een deel van de bus op de foto staat of waar een voorwerp vóór de bus staat (foto lijn 120) heeft geen toegevoegde waarde voor een lijnpagina op deze wiki. Bij een goede foto horen een aantal zaken: scherpe foto, omgeving op de foto en de bus (of tram, metro, trein...) niet tegen de zon in. Neem een voorbeeld aan de foto's van lijn 77 en 402, die zijn op zich prima. Er zijn diverse gebruikers op het forum, waaronder ik, die je tips proberen te geven. Doe daar iets mee! Milco (overleg) 24 feb 2016 15:48 (CET)
scherpe foto
het spijt me dat ik geen HD camera heb maar het is nog steeds een duidelijke foto, daarnaast is het de beste foto mogelijk/ de enige die hem red van verloren gaan in geschiedenis als de lijn word geschrapt. dus zolang er geen betere foto is zou hij niet verwijderd moeten worden.
omgeving op de foto
wut? ik dacht dat het ging om de bus. ik bedoel, omgeving is leuk maar hij zou niet moeten worden afgekeurd omdat er niet veel van is. dat is net zo iets als naast je bed slapen omdat je geen tweede kussen hebt.
de bus
de bus staat er op.

Met een eerdere gebruiker hebben we ook al eens zo'n akkefietje gehad over het plaatsen van onscherpe foto's of foto's waarbij de bus/lijn maar deels te zien was. Voor de wiki wordt verwacht dat er wel enige kwaliteit geboden wordt en de foto's van bijvoorbeeld lijn 4, 6 en 120 voldoen daar totaal niet aan door diverse oorzaken. Die van lijn 3 is juist een betere foto, die kan dan ook prima blijven staan.Etienne (overleg) 24 feb 2016 17:25 (CET)

Grafieken op pagina Concessie DAV-gebied

Hoi W0rteltje,
In principe worden op de Wiki geen grafieken geplaatst, maar dat wil niet zeggen dat het niet mag.
Echter, de door jou toegevoegde grafieken hebben geen meerwaarde: de onderste grafiek is voor mij nog steeds onduidelijk (zijn het passagiersaantallen en zo ja, hoe moet ik die lezen?) en biedt volgens mij nauwelijks extra nuttige informatie aan voor de bezoekers van de Wiki.
Bij de bovenste grafiek mocht er ook wel wat extra uitleg onder, al is me daar wel duidelijk geworden dat het een chronologische opvolging van de verschillende lijnnummers is. Ook is er geen legenda met wat de verschillende kleuren betekenen. Met name bij de stadsdienst Dordrecht zijn er ook nog wel enkele aanpassingen nodig (zo is lijn 9 volgens mij geen opvolger van 17, maar van 23).
De onderste grafiek verwijder ik dus sowieso omdat hij onduidelijk is en vrij weinig toevoegt.
De bovenste grafiek verwijder ik ook, maar die mag wat mij betreft teruggeplaatst worden als hij is aangepast. Ik weet echter niet hoe de beheerders hierover denken, dus mijn "goedkeuring" is in geen geval een argument.
Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 25 jun 2016 11:22 (CEST)

Het wordt daarnaast ook gewaardeerd als je afbeeldingen en grafieken en Nederlandstalig onderschrift geeft. ;-) Meltrain (overleg) 25 jun 2016 12:28 (CEST)

Foto lijn 90

Hoi, de foto die je op de pagina van lijn 90 Rotterdam-Utrecht had geplaatst is niet je eigen foto, maar een foto van Daniël. Heb je met hem overlegd of je zijn foto op de wiki mag zetten? Milco (overleg) 2 jul 2016 15:29 (CEST)

Foto's

Ik zie dat je zojuist op diverse lijnpagina's foto's hebt geplaatst die niet van jou zelf zijn. Dat is eigenlijk niet de bedoeling van de wiki. Het streven is om foto's van jezelf te plaatsen. Milco (overleg) 3 jul 2016 14:04 (CEST)

Beste W0rteltje, ik ben blij dat je wilt bijdragen aan onze wiki. Ik wil je wel vragen je aan de regels te houden. Je hebt foto's van het forum geüpload naar Commons en vervolgens hier geplaatst. Foto's van het forum mogen niet zonder toestemming van de eigenaar gebruikt worden. Heb jij toestemming gevraagd en gekregen? Zo niet, dan zal ik de foto's van de wiki moeten verwijderen en zal ik de eigenaren informeren dat ze een verwijderingsverzoek op Commons kunnen doen. Ik wil je vragen dit in de toekomst niet meer te doen tenzij je expliciete toestemming van de eigenaar hebt. Deze dien je te kunnen overleggen aan de beheerders als wij ernaar vraag. Plaats je toch weer foto's zonder toestemming, dan zullen we je mogelijkheid tot bewerken moeten ontnemen. Het is ook niet zo dat elke pagina perse een foto MOET hebben. Als je zelf eens een leuke foto van een buslijn maakt die niet misstaat op de Wiki, dan mag je die altijd toevoegen. Maar foto's toevoegen om der wille van het foto toevoegen is ook niet de bedoeling. Ik wacht je antwoord met betrekking van de toestemmingen van de geplaatste foto's af.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 3 jul 2016 17:15 (CEST)
Ik heb inmiddels vernomen dat Dylan goedkeuring gegeven heeft, dus wat die foto's betreft van mij geen probleem als die gebruikt worden. Hoe zit het met deze: http://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Bestand:Wiki_pics_dav-gebied_691.jpg Daniel zijn naam staat erbij maar hij geeft aan dat deze niet van hem is,--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 3 jul 2016 18:45 (CEST)
Ik heb op het forum de betreffende foto gevonden link: http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=56&t=12600#p443343
Dylanwild94 (overleg) 3 jul 2016 20:20 (CEST)
(ik zie nu) daar is iets fout gegaan en heeft Daniel en Arno gemerched, Arno heeft toestemming gegeven tho. moet ik screencaptions sturen? zo ja, waarnaar?
Wat je wellicht beter kunt doen indien je een leuke foto op het forum ziet: stuur de eigenaar van de foto een PB en vraag deze om de foto op de Wiki te zetten. Dat is een stuk effectiever en dan hoef jij je er verder niet meer druk over te maken.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 3 jul 2016 23:24 (CEST)
dat is wat ik doe
Nee dat doe je juist niet. Nu PB je de maker van de foto maar voor die gereageerd heeft is de foto hier al geupload. Dat is, zoals al is gezegd hier, dus niet de bedoeling --Daniel (overleg) 4 jul 2016 10:11 (CEST)

Onderschrift

Beste worteltje, Zou je in vervolg misschien een onderschrift kunnen plaatsen bij de afbeeldingen die je plaatst? Alvast bedankt. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg)