Overleg gebruiker:Tive

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 74 Zoetermeer, Centrum West - Lansinghage

Beste Tive, ik zag dat jij inmiddels twee keer de routestrip hebt aangepast en ik zou graag willen weten waarom en tegelijk willen uitleggen waarom ik de routestrip op mijn manier heb gemaakt.
Volgens de lijnennetkaart rijdt lijn 74 vanaf de halte Edelgasstraat een rondje via Kryptonstraat, Lansinghageweg en Argonstraat terug naar Edelgasstraat en verder naar Centrum-West. In de routestrip heb ik dat weergegeven door lijn 74 vanaf de halte Edelgasstraat direct naar 'eindpunt' Kryptonstraat te laten rijden en vanaf daar via de haltes Lansinghageweg en Argonstraat weer terug naar Edelgasstraat en verder. Dat kun je zien doordat de haltes Lansinghageweg en Argonstraat alleen aan de rechterkant een half bolletje hebben wat betekent dat ze alleen in de retourrichting worden aangedaan. In principe had ik ook Lansinghageweg of Argonstraat als 'eindpunt' kunnen aanwijzen (met bijbehorende wijzigingen in de routestrip), maar ik koos voor Kryptonstraat, aangezien Veolia die halte in de dienstregeling ook als eindpunt aanmerkt (behalve bij de laatste rit in de ochtendspits).

Goed, dan over jouw routestrips:
In je eerste routestrip laat je lijn 74 rechtstreeks vanaf de halte Edelgasstraat naar 'eindhalte' Argonstraat rijden en vervolgens via de haltes Lansinghageweg en Kryptonstraat terugrijden. Dat is dus het rondje verkeerd-om.
In je tweede routestrip laat je lijn 74 na de halte Edelgasstraat via de haltes Kryptonstraat en Lansinghageweg naar 'eindpunt' Argonstraat rijden en vervolgens via de haltes Lansinghageweg en Kryptonstraat weer terug naar de halte Edelgasstraat. Daarmee rijdt de lijn in beide richtingen exact hetzelfde en is er geen sprake van een rondje.

Ik hoop dat je nu begrijpt wat mijn idee over de routestrip was en dat ik hem ook weer ga aanpassen. Mocht je het er niet mee eens zijn, verzoek ik je in elk geval jouw versie van het verhaal te geven voordat je de pagina weer aanpast. Als je vragen hebt, mag je die uiteraard ook stellen. :-)

Met vriendelijke groet, Meltrain 16 dec 2012 10:34 (CET)