Overleg gebruiker:Huibe

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Rotterdam Beurs

Beste Huibe,
ik ben niet zo erg blij met je aanpassing van deze pagina, aangezien op elke pagina die een verwijzing naar 'Rotterdam Beurs' heeft (en dat zijn er heel veel) nu eigenlijk een verwijzing naar een extra doorverwijzing staat, wat in mijn ogen de toegeankelijkheid van de wiki niet verbetert, zeker voor niet-OV-liefhebbers.
Verder vind ik de doorverwijzing naar het oude station Rotterdam Beurs niet echt nuttig, aangezien dat weer doorverwijst naar Rotterdam Blaak.
Ik zou dus liever zien dat je dit ongedaan maakt.
Met vriendelijke groet, Meltrain 4 mrt 2013 17:32 (CEST)

Hoi Meltrain,

Ik kan begrijpen dat je met mijn aanpassing niet echt blij bent, maar in mijn ogen geeft dit wel een juiste weergave van de situatie. Er waren nu eenmaal twee stations Beurs in Rotterdam en deze bevinden/bevonden zich op verschillende locaties. Ik zal van de week even een kwartiertje tijd vrijmaken om de pagina's van het metrostation te voorzien van de juiste en direct link. --Huibe 4 mrt 2013 17:44 (CET)

Een doorverwijspagina is mijns insziens vooral nuttig wanneer twee of meer onderwerpen min of meer gelijke kansen van voorkomen kennen. Of dat bij het geval van Beurs is, durf ik niet zo te zeggen. Om je een hoop werk te besparen, zou je er ook aan kunnen denken om op de pagina van Beurs een link naar het voormalige station op te nemen. Een vergelijkbare constructie is er ook bij Schiphol Stationsplein. --Chauf21 4 mrt 2013 20:01 (CET)

Lijn 141

Kan Lijn 141 Tilburg NS - Eindhoven NS niet gewoon doorverwijzen naar Lijn 141 Tilburg Station - Eindhoven Station? Dat laatste artikel bevat al de dienstregeling 1990/1991 (de routestrip van 14 juli 1991 was ook geldig in 1990, ik heb dat artikel gemaakt en gekozen voor de nieuwste), dus overlap zit er sowieso in. Of waren er toch dusdanige wijzigingen in 1991 dat twee artikelen verstandiger is?--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 30 mei 2014 12:26 (CEST)

Komen we ook weer uit op hoeveel informatie stop je op een pagina. Maar de route tussen Best en Eindhoven is in ieder geval gewijzigd. In 1991 ging de route via Legerplaats Oirschot ipv via de snelweg. Daarnaast kan ik in haltelijst van 1991 een aantal tijdhaltes niet terugvinden die in het busboek van 1989 en 1990 staan. Al met al was dat voor mij de reden om een aparte pagina aan te maken.
Hmmm, ik dacht dat er geen verschil tussen 1990 en 1991 zat, maar het kan zijn dat ik dat bij aanmaken van de pagina verkeerd gezien heb. Mogelijk had het busboekje 1990/1991 (27 mei 1990) van de regio Eindhoven een verouderde haltelijst. Gezien jij echte BBA-boekjes hebt, houden we die maar aan, die acht ik voor BBA-lijnen betrouwbaarder.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 30 mei 2014 15:18 (CEST)

DAF-lijnen

Ik zie net op de pagina met voormalige SRE-lijnen dat je een tijd terug DAF bedrijfslijnen hebt toegevoegd. Leuke pagina's! Een paar daarvan bestaan volgens mij nog steeds. Ik kom de 640 nog regelmatig tegen in het dorp (toevallig vanmiddag nog), nog vrije lange tijd onder naam BBA, tegenwoordig Bergerhof volgens mij. Ze stonden nog lange tijd op de bushaltes vermeldt. Ik denk dat hij nog steeds dezelfde route rijdt als toen, maar zeker weten doe ik dat niet. Heb jij toevallig ook info over het huidige lijnnet? En de oude Philipslijnen in de 700 serie? Daarvan ken ik alleen de 738 die ook door het dorp kwam. Ook die zag ik op de bushaltes vermeldt staan.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 10 jun 2014 20:18 (CEST)

Helaas is de folder van 2000 het enige wat ik in mijn collectie heb. Wel weet ik dat er een paar jaar later een subsidie uitvraag door BBA is geweest voor het vervoer naar beide bedrijven. Maar ook de huidige stand van zaken is mij onbekend. --Huibe (overleg) 11 jun 2014 10:22 (CEST)

Lijn 634

Hoi Huibe, even een vraag. Ik zag dat je een nieuwe pagina had aangemaakt van lijn 634, maar ik vraag me af of dat wel nodig is. De vervoerder verandert, de concessie verandert, maar de route en frequentie niet of nauwelijks voor zover ik zie. Nu hebben we dus in feite twee pagina's die op de vervoerder en concessienaam na identiek aan elkaar zijn.
Volgens mij, maar ik weet het niet zeker, is het niet de bedoeling om in zo'n geval een nieuwe pagina aan te maken en zou er ook gewoon in de geschiedenis van de oude pagina vermeld kunnen worden dat Arriva deze buslijn over heeft genomen van Veolia Transport en dat er een nieuwe concessie is ingegaan. Milco (overleg) 13 nov 2014 11:07 (CET)

Dit is de discussie, wat wel en niet een grote wijziging is. Ik ben nog steeds van mening dat de concessie wissel alleen (zelfs bij een gelijke vervoerder) al een grote wijziging is. Dit omdat er ook de nodige categorieën etc aan vast hangt. En nu zeker in combinatie met een andere vervoer en ander materieel maak ik nieuwe pagina's aan. Dan kunnen we deze pagina weer voor de komende 8 jaar gebruiken als er geen grote wijzigingen zijn. --Huibe (overleg) 13 nov 2014 11:11 (CET)

Stadslijnen West-Brabant

Hoi Huibe,
Dat je voor de Brabantse lijnen een nieuwe pagina hebt gemaakt, kan ik begrijpen, maar ik snap niet waarom je ook de namen gewijzigd hebt.
Inmiddels is het op de Wiki gebruikelijk om eindpunten dezelfde naam te geven als de vervoerder doet. Zo gaat lijn 6 in Breda dus naar Haagse Beemden (en niet Heksenwiellaan) en gaat lijn 23 in Bergen op Zoom naar Noordgeest (en niet Italiëplein). Door gewoon wijknamen te gebruiken (zoals ook de vervoerder doet) is de Wiki een stuk overzichtelijker. en is alles makkelijker vindbaar.
Verder hebben de stadslijnen in Bergen op Zoom volgens mij de nummers 2, 3 en 5 i.p.v. 22, 23 en 25.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 11 jan 2015 21:36 (CET)

Ik gebruik voor de stadslijnen net als de streeklijnen gewoon de begin en eindhalte en niet de wijknaam. De wijknaam is een uitzondering die later is ontstaan en ik zelf wat moeite mee heb om te gebruiken*. Dat er in het laatse jaar van Veolia wijknamen gebruikt werden lag niet aan mij, maar aan iemand anders die alles ineens begon te hernoemen. Om discussies te voorkomen heb ik het laten staan.
Arriva heeft zowel lijn 2,3 en 5 als 22, 23 en 25 in de bestanden staan. Omdat ik niet weet wat daadwerkelijk wordt gebruikt, heb ik de oude nummering (en ook de eerste nummers die ik tegen kwam) gebeuikt. Ik zal eens vragen wat er nu wordt gebruikt.
  • Het voornaamste probleem wat ik heb dat het in Breda overkoepelende namen zijn. De Hoge Vucht (lijn 4 en 5) bestaat onder andere uit Geeren Noord en Zuid en de Wisselaar. Het eindpunt ligt bij het Winkelcentrum wat Hoge Vucht heet. Daarnaast ben ik niet goed op hoogte van de wijknamen van andere plaatsen en de vervoerder regelmatig ook niet.

--Huibe (overleg) 11 jan 2015 22:58 (CET)

Dan nog lijkt het mij het handigst om gewoon de namen te gebruiken die de vervoerder gebruikt, aangezien dat voor externen handiger zoeken is. Als een externe bezoeker nu op de stadslijnen in Breda zoekt en de namen die gebruikt die ook door Arriva gecommuniceerd worden, komt hij/zij op een pagina van een voormalige lijn uit. Dat lijkt mij niet de bedoeling.

Sowieso wordt in vrijwel alle steden gewoon de naam gebruikt die de vervoerder communiceert (Utrecht is helaas nog steeds een grote uitzondering), dus waarom niet in Brabant? Meltrain (overleg) 11 jan 2015 23:41 (CET)

Nogmaals de wijknamen zijn de uitzondering. Ik volg gewoon de standaard naamgeving (Help:Naamgeving lijnen). Verdere discussie graag via het forum. --Huibe (overleg) 11 jan 2015 23:48 (CET)
De stadslijnen in Bergen op Zoom hebben inderdaad korte tijd als lijn 2,3 en 5 gereden. Dit is eigenlijk meteen weer terug gedraaid. De reden en precieze tijd is onbekend. --Huibe (overleg) 14 jan 2015 12:49 (CET)

Categorie Plaats

Hoi Huibe, De categorie plaats bevat niet consequent de provincie waar de plaats in ligt. Ik wil even weten wat jij hier van vind. Of in ieder geval, zou ik alle plaatsen langs gaan en de provincie juist toevoegen? Groet Regenmaker (overleg) 31 jan 2015 11:53 (CET)

Dat is een hoop werk, maar be my guest. Ik denk dat het beter is om eerste alle plaatsen die nog niet zijn gecategoriseerd in te vullen (en dan meteen met de provincie erbij). --Huibe (overleg) 31 jan 2015 11:55 (CET)
Nou als je naar Categorie:Nederlandse plaats gaat kijken en dan bij de P, dan staat er een hele wastlijst aan plaatsen, die niet |A etc. hebben, maar ik zal wel even kijken naar de nog niet aangemaakte plaatsen. Regenmaker (overleg) 31 jan 2015 12:00 (CET)

Stadsdienst

Halle Huibe,
Ik zie dat jij bij heel veel verschillende lijnen de parameter stad= hebt toegevoegd zodat ze in de juiste stadsdienst-categorie komen. Dat is uiteraard heel mooi.
Het valt me echter ook op dat je vrijwel enkel bij buslijnen die parameter toevoegt en bijna nooit bij tram- of metrolijnen.
Is dat toeval of was je dan nog niet klaar met die steden?
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 12 okt 2015 19:18 (CEST)

Dat is geen toeval. Ik controleer en pas alleen de stadsbus aan. Deze heb ik in een aparte overzichts tabel staan. Ik heb dus ook geen strategie om alle pagina's of steden compleet aan te passen. Sorry. --Huibe (overleg) 12 okt 2015 21:35 (CEST)
Oke. Ik zag inderdaad op jouw gebrukerspagina een overzicht van alle stadsbussen en ik heb dat gebruikt om op mijn gebruikerspagina een overzicht van alle tram- en metrolijnen te maken. Bedankt voor de inspiratie. Nu kan ik de rest dus afmaken.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 15 okt 2015 12:46 (CEST)

Internationale snelbusdiensten

Hoi Huibe,

Zou je eens even kritisch willen kijken naar de lijnen op de MeinFernbus Flixbus pagina. Er staan namelijk een aantal verouderde lijnen tussen.

Groeten, Regenmaker (overleg) 18 okt 2015 13:03 (CEST)

Ik ben al begonnen om het naar de standaard te verwerken. De lijnen die ik heb gecontroleerd, zet ik in de nieuwe tabel. Je mag helpen. --Huibe (overleg) 18 okt 2015 13:06 (CEST)
Ja, ik had al voor een aantal station de internationale bussen gescheiden van de normale bussen, zodat ze niet door elkaar lopen. Regenmaker (overleg) 18 okt 2015 13:11 (CEST)

Arriva nachtbus

Hoi, weet jij zeker dat de nachtbussen van Arriva Brabant (zoals 871) niet tot bestaande Brabantse busconcessies horen? Niet dat ik er weet van heb, maar de lijnen worden wél vermeld op de Arriva-website en gaan waarschijnlijk gereden worden door chauffeurs van Arriva Touring met Volans-bussen van Arriva zelf. Milco (overleg) 2 dec 2015 23:45 (CET)

Het is een los contract net als de nachttreinen. En behoort dus (nog) niet tot de concessies in Brabant. Om er toch een kop en staart aan te geven heb ik het onder een aparte concessie gezet. Dat het wordt gereden met het materieel dat voorhanden is, is logisch. Hetzelfde dat TCR haar bussen gebruikt voor schoolvervoer of treinstremmingen. --Huibe (overleg) 3 dec 2015 12:37 (CET)

FlixBus

Hoi huibe,
Uit deze post van Statler Rail blijkt dat internationaal (dus buiten Duitsland) de naam FlixBus wordt gebruikt in plaats van MeinFernbus FlixBus. Voor Nederland is zelfs het dochterbedrijf FlixBus B.V. opgericht.
Zou het daarom niet beter zijn om (in elk geval voor de binnenlandse verbindingen) gewoon "FlixBus" te gebruiken als vervoerder? De volledige naam zegt de meeste reizgers toch niks als ze naar de site van "FlixBus" gaan en verder alleen maar bussen met "FlixBus" zien en ook uitsluitend die naam in de media zien.
Voor de bussen in de regio Arnhem / Nijmegen gebruiken we hier op de wiki immers ook gewoon Breng als vervoerder, terwijl het in werkelijkheid Hermes is.
Met vriendelijke groeten, Meltrain (overleg) 4 dec 2015 14:30 (CET)

Ik heb daar geen probleem mee. Ik ben gewoon verder gegaan met de naam die werd gebruikt op de eerder aangemaakte pagina's. Zeker ook omdat ik mijn dienstregelingsinformatie afhaal van de MeinFernbus pagina. --Huibe (overleg) 5 dec 2015 01:27 (CET)

BBA Busboekjes

Ik zie dat je BBA busboekje 1993-1994 in bezit hebt. Ik ben bezig met het volledig complementeren (gaat nog wel even duren) van Zuidoost Brabant. Nu mis ik eigenlijk net de overgang van een aantal belbussen in deze omgeving. Lijn 175 was namelijk in 1992/1993 geen belbus, en in 1994/1995 wel. Mijn vraag dus. Hoe was dat in 1993/1994. En hoe zat het met de lijnen 176 t/m 179 ? Kan je het type voor me eens opzoeken (met eventueel begin en eindpunt ?) Huibf (overleg) 4 sep 2016 12:06 (CEST)

Lijn 175 is nu aangepast op de wiki. Drgl 1993/1994:
  • lijn 176 Valkenswaard, Markt - Neerpelt, Station: reguliere streeklijn op ma-vr, op za-zo belbus door Botax.
  • lijn 177 Eindhoven, Station NS - Valkenswaard, Kromstraat: alle dagen reguliere streeklijn
  • lijn 178 Valkenswaard, Markt - Riethoven, Dorpsplein: ma-vr belbus door Botax. Geen weekend bediening
  • lijn 179 ma-vr overdag Weebosch, Weebosch - Eersel, 'Acht Zaligheden', za overdag Weebosch, Weebosch - Bergeyk. 't Hof, ma-za avonduren Luyksgestel, Molenstraat - Bergeyk. 't Hof: belbus door Taxibedrijf Van Gompel. zondag geen bediening

--Huibe (overleg) 5 sep 2016 13:50 (CEST)

Even wachten...

Hoi, het is momenteel nog niet toegestaan om buslijnen voor de dienstregeling 2017 toe te voegen. Eerst komt er op 1 november 2016 een intekenlijst, waarop de wiki-gebruikers zich mogen inschrijven op één of meerdere concessie(s). Dan wordt ook duidelijk wanneer er begonnen mag worden met het aanmaken van nieuwe pagina's en het wijzigen van bestaande pagina's. Zou je dus nog kunnen wachten met het toevoegen van buslijnen met de dienstregeling van 2017 tot je je hebt ingeschreven en het toegestaan is? Milco (overleg) 19 okt 2016 18:31 (CEST)

West-Brabant 2017

Hey,

Ik heb de nieuwe schoollijnen (lijn 8/9 en alle streeklijnen) naar de Avans rond Breda en lijn 328 alvast aangemaakt. [

Chrysa (overleg) 27 nov 2016 23:22 (CET)

Dat is niet de bedoeling van het systeem zoals het is opgezet. (iig niet zonder vooraf eerst overleg te hebben). Ik ben de laatste week wat afwezig geweest en zal komende week de wijzigingen gaan oppakken.--Huibe (overleg) 28 nov 2016 08:15 (CET)
Nee klopt, is mijn fout. Ik had die inschrijfpagina verkeerd gelezen, sorry. Je mag mijn pagina's weghalen als je wilt, maar na redelijk wat gezeik van meltrain en regenmaker klopt het nu volgens mij wel. :p Het was ook een beetje bedoeld voor mij om te leren hoe de wiki werkt. Chrysa (overleg) 28 nov 2016 13:38 (CET)

Streekbus of langeafstandsbus?

Hallo Huibe,
Zojuist heb je een buslijn tussen Antwerpen Centraal en brussel Airport toegevoegd aan de Wiki.
Jij gaf echter aan dat het een streekbus is, maar wat mij betreft is het meer een langeafstandsbus.
Groeten, Meltrain (overleg) 14 feb 2017 16:05 (CET)

Het is mij om het even. --Huibe (overleg) 14 feb 2017 16:09 (CET)

S-bahn München

Hallo Huibe, Ik zag dat je enkele pagina's over de S-bahn aangepast hebt. Ik vind het goed dat je de dodelinks hebt weggehaald maar ik wou de komende dagen die pagina's gaan aanmken. Ook mag de naam van Station Hackerbrücke wat mij betreft wel weer teruggezet naar zoals die vanaf het begin op de wiki stond. Zo is het busstation ook makkelijker terug te vinden! --Cassie127 (overleg) 22 jun 2017 00:31 (CEST)

de stationsnaam is gewoon de standaard die we gebruiken. De links heb ik verwijderd omdat de lijnen buiten het doelgebied van de wiki liggen.--Huibe (overleg) 22 jun 2017 06:11 (CEST)

Ombouwen concessieovergangen

Hallo Huibe, Ik wilde even laten weten dat ik vandaag begonnen ben met het ombouwen van de concessies (te beginnen met West-Brabant en Zuidoost-Brabant). Dat wil zeggen dat ik de pagina's die niet of nauwelijks zijn gewijzigd tijdens concessieovergangen aan elkaar ga koppelen, inclusief geschiedenis. Dit naar aanleiding van het topic met nieuwe richtlijnen voor de wiki afgelopen herfst: klik. Hopelijk heb ik je op deze manier voldoende geïnformeerd. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 27 apr 2018 16:30 (CEST)

Voormalige parameters LijnInfo

Beste Huibe, Voor een volgende keer is het handig om zulke grote wijzigingen aan het sjabloon lijninfo eerst openbaar te bespreken. Nu zijn er honderden pagina's gewijzigd, terwijl deze uitkomst niet gewenst is. Je had ook een testsjabloon kunnen aanmaken. Namens het beheer van OVNL, Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2018 12:37 (CEST)

ik heb het meerdere keren bij jou neergelegd, maar er komt geen verdere actie op.... Dus ben ik vanochtend maar wat gaan proberen. Het is niet mijn favoriete bezigheid vanwege alle switchen die er in zitten. Helaas werd ik vanochtend gestoord en kon dus niet verder.

Maar aub be my guest en probeer het af te maken. Je hebt nu iig de richting gezien waarin in denk.

Als je mij kunt uitleggen hoe ik dit op een testsjabloon kan maken hoor ik het ook graag. --Huibe (overleg) 28 jun 2018 15:18 (CEST)

Het is prima dat je ideeën hebt, maar ga het niet al definitief aanpassen. Je kunt gerust een voorstel plaatsen in het wikideel van het forum om vervolgens te kijken wat daarop de reacties van de medegebruikers zijn. Als dat grotendeels positief is, kunnen we altijd kijken naar mogelijkheden zoals voorbeelden Om zo rigoureus al aanpassingen te doen is absoluut niet de bedoeling. Milco (wikibeheer) (overleg) 28 jun 2018 20:37 (CEST)
De vraag is voor mij meer of we nog meer informatie in de infobox willen blijven proppen. Het moet overzichtelijk blijven, meer informatie die ook in de geschiedenis terug is te vinden lijkt mij daar niet aan bijdragen. Voor mij voldoet de huidige situatie prima. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 30 jun 2018 11:44 (CEST)