Overleg gebruiker:Hainje

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoi,

Leuk dat je diverse oude lijnen aan het toevoegen bent. Nog wel een tipje: bij een lijn binnen één plaats volstaat het eenmalig noemen van de plaatsnaam en via's zijn niet heel gebruikelijk in de paginatitel. De standaard naamgeving die we hanteren kan je vinden op Help:Naamgeving lijnen. --Daniel (overleg) 23 nov 2014 16:48 (CET)

Hoi Haintje, Je hoeft niet achter elke oude lijn de jaartallen te noemen, alleen als er een andere bus bestaat met hetzelfde begin- en eindpunt. Ook zou ik aanraden om kopjes te gebruiken zoals geschiedenis in plaats van het direct onder de route te gooien. :)

Regenmaker (overleg) 23 nov 2014 19:03 (CET)

Ook van mij opbouwende kritiek (nog nooit eerder gehad ;-) ). Ik heb de pagina's allemaal hernoemd naar de juiste standaard (ik heb wel de jaartallen laten staan, omdat de routes waarschijnlijk over al de jaren niet zoveel schelen) en heb op alle pagina's de koptekst ingevoerd. Aangezien ik niet alle Tilburgse wijken wil kennen heb ik alleen de begin en eindwijk ingevuld. Aan jou de schone taak om deze uit te breiden. Verder heb ik de concessie veranderd in een regio benaming. Aangezien er nooit een concessie Tilburg & Goirle is geweest.
Wat misschien ook ook makkelijk is, zeker om de pagina's meer houvast te geven, is het aanmaken van een busboek pagina. Dan is er een kapstok om mee te werken (zie als deze pagina als voorbeeld). Als je meer wil weten, mij de huid wil vol schelden o.i.d. mag je per pb reageren. --Huibe (overleg) 24 nov 2014 09:45 (CET)
Eens even kijken of dit werkt. Hoi Huibe, bedankt voor je bijdragen. Waardeer het zeer. Ben ze nu aan het overnemen in de wordbestandjes die ik er voor heb gemaakt zodat het ook netjes blijft en ik het overzicht kan bewaren. Zo'n busboekpagina wil ik inderdaad nog gaan maken, maar dat doe ik wel als ik de te linken pagina's zo ver mogelijk heb afgerond. Wat betreft de concessie Stadsdiens Tilburg & Goirle ben ik wel een beetje verbaasd. Ik was er stellig van overtuigd dat deze wel bestaan had, aangezien tot ca. 2007 de Gemeente Tilburg de scepter zwaaide over haar stadsdienst. Maar goed, jij zult daar wel meer kennis over hebben dan ik, dus laat het verder wel zo.
Kun je voor mij trouwens opzoeken (in Hastus) wanneer lijn 49 is gaan rijden? Er staat mij allemaal bij dat dit rond januari 1997 (met de gemeentelijke herindeling van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout) is doorgevoerd. Heb wel een folder van lijn 49 en 139 per 24 mei 1998, dus het is echt de invoering van deze lijn waarvan ik geen informatie heb.

Ik kan je niet helpen met de ingangsdata. De gemeente ging vroeger inderdaad over de stadsdienst, alleen waren dit geen concessies zoals we deze nu kennen en gebruiken op de wiki. Op de dienstregeling pagina zou je kunnen melden dat de stadsdienst onder de bevoegdheid van de gemeente werd gereden, net zoals ik op een aantal pagina's van de provincie heb gedaan. --Huibe (overleg) 24 nov 2014 14:59 (CET)

Tipje

Om later goed terug te vinden wie welke tekst op een overlegpagina heeft geplaatst kan je het knopje met de kleine letter f en het potloodje gebruiken (genaamd ondertekening en tijdstempel), de wiki zet het dan om naar je naam en tijd van schrijven. Groetjes van Bee (overleg) 24 nov 2014 18:51 (CET)

Test.--Hainje (overleg) 24 nov 2014 20:22 (CET)
Test gelukt lijkt mij! Groetjes van Bee (overleg) 24 nov 2014 23:56 (CET)

Loon op Zand Busstation

Begrijp ik nu goed dat dit busstation is/wordt opgeheven? Zou je misschien de pagina over het busstation kunnen updaten? Hierbij zou je van de diverse lijnen de halte Noord gewoon kunnen linken aan het busstation. (zoals ook bijvoorbeeld bij Rijsbergen Busstation is gebeurd.) --Huibe (overleg) 18 dec 2014 11:41 (CET)

Ja, ik zag daarstraks in de dienstregeling dat het iets gecompliceerder in elkaar stak dan ik eerst vermoedde. Richting Waalwijk heet het wel "Busstation" en richting Tilburg heet het "Noord". Ik ga vanmiddag even die kant op om te kijken hoe het nu zit. Dan pas ik het er daarna even op aan dat er in ieder geval de correcte haltenamen gebruikt worden en ga ik vanavond op zoek naar bronnen van de gemeente Loon op Zand voor de toelichtingsdocumenten.Hainje (overleg)