Overleg gebruiker:Edwin

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Omleidingen

(Geheugensteuntje voor mijzelf Edwin)

Lijn 5 Amsterdam, Centraal Station - Amstelveen Binnenhof

Beste Edwin,
De komma hoort in dit geval niet in de titel, aangezien de twee eindpunten elk in een andere plaats liggen. Een komma wordt alleen gebruikt als beide eindpunten in dezelfde plaats liggen.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 26 sep 2013 20:46 (CEST)

Excuus Meltrain, dat wist ik niet en aangezien het bij lijn 1 en 2 wel zo was heb ik dit gedaan, mede omdat er een doorverwijzing was vanaf een andere pagina. --Edwin (overleg) 26 sep 2013 21:17 (CEST)
Geen probleem verder hoor. Hierboven staat het ook: Lijn 9 rijdt van Den Haag naar Scheveningen (dus geen komma's) en lijn 24 rijdt alleen binnen Den Haag (dus wel een komma). De lijnen 1 en 2 van het GVB hebben zowel hun begin- als eindpunt in Amsterdam en dus wel een komma in de naam. Groeten, Meltrain (overleg) 26 sep 2013 22:06 (CEST)

IJsselmond 2014

  • Hoi Edwin,

Ik zag op de site van Connexxion dat de nieuwe lijnen die na 07-12-2013 ingaan er al opstaan. Is het een probleem als die alvast op wiki komen te staan maar dan wel met de tekst dat de lijn pas op 08-12-2013 ingaat? Of is het daar nog iets te vroeg voor?

Groeten,

Wouter15 (overleg) 23 okt 2013 14:18 (CEST)

Hier ga ik me even inmengen. Doorgaans doen we wijzigingen voor de wiki pas eind november/begin december. Als ze nu al op de wiki komen, vind ik dat mijn inziens echt te vroeg. Etienne (overleg) 23 okt 2013 14:26 (CEST)
@Wouter: Bedoel je in de dienstregelingen of in een nieuwsbericht. @Etienne & Wouter: Vanaf 24 november mogen we inderdaad pas los. Nou is in dit geval van de 345 niet echt nieuw, meer aanpassen. De 663 is wel echt nieuw, alhoewel dat nou ook niet zo'n grote lijn is. --Edwin (overleg) 23 okt 2013 16:32 (CEST)
  • Hoi Edwin,

Even een vraagje wat precies de bedoeling is: Ik zie dat Wouter15 de wijzigingspagina heeft aangemaakt, maar ik zie ook dat jij de wijzigingen in de tabel van de concessiepagina hebt verwerkt in jouw naamruimte (Gebruiker:Edwin/IJsselmond). Is dit nu niet dubbelop? In de tabel op de daadwerkelijke concessiepagina horen in elk geval geen dienstregelingswijzigingen te staan. Alleen onderaan het artikel de links naar de recente en oudere wijzigingspagina's. De tabel met wijzigingen kan natuurlijk wel op de wijzigingspagina komen, maar die heeft Wouter15 al aangemaakt in een andere vorm. Roelof88 (overleg) 1 nov 2013 11:54 (CET)

Ik denk dat Edwin de wijzigingen in die tabel vooral voor zichzelf er even bij heeft gezet. de opmaak die hij heeft gedaan is namelijk niet zoals het bij andere concessies gebeurd volgens mij. Wouter15 (overleg) 1 nov 2013 11:57 (CET)
De pagina op mijn naamruimte wordt de nieuwe concessiepagina, met dsaarin alle info over alle rondes van aanbestedingen en alle lijnen e.d. Achter die lijnen staan alle wijzigingen. Op de wijzigingspagina van Wouter moet al die wijzigingen van mijn pagina komen te staan. Dan kan die info uit de lijnentabel vna mijn pagina en klopt het helemaal --Edwin (overleg) 4 nov 2013 10:30 (CET)
Zie ook Overleg categorie:Stads- en streekvervoer 2014 en dan IJsselmond bij de intekenlijst. --Edwin (overleg) 4 nov 2013 10:34 (CET)
  • Hoi Edwin, ik wou dit jaar graag meehelpen met de nieuwe dienstregeling in te voeren van IJsselmond. Dit is de eerste keer dat ik dit doe. Ik ben op dit moment bezig de lijnpagina's te veranderen (Elke pagina de vervoerder veranderen en bij evt. wijzigingen dit ook te veranderen).

Ik werk het lijstje van wijzigingen eerst af en de overgebleven lijnen ga ik dan nog af om de vervoerder te veranderen. Als jij al wat iets af hebt of iets hebt gepland om te doen hoor ik het graag. Gr. Bart

@Edwin: het was eigenlijk niet handig dat Bart al de dienstregeling aan het veranderen is terwijl wij daar al mee bezig zijn. Nu ga ik denk ik morgen even alle wijzigingen af die hij gemaakt heeft en pas ik zo nodig wat aan. Mee eens? Ik zal hem wel even vragen om veranderingen om busstations en haltes nog even niet te doen zodat we eerst de lijnen goed kunnen maken en dan de haltes en busstations aan kunnen passen. Wouter15 (overleg) 24 nov 2013 20:52 (CET)
@Wouter15 Dat is prima. Hulp is inderdaad nooit ongewenst, maar we waren al goed op weg. --Edwin (overleg) 26 nov 2013 10:59 (CET)

Hernoemingen wijzigingspagina's concessie IJsselmond

Beste Edwin, Mag ik vragen wat jouw beweegredenen er toe zijn om de eerdere wijzigingspagina's van IJsselmond te hernoemen?
Ik heb deze pagina's juist genoemd naar aanleiding van de wijzigingspagina's van Amstelland-Meerlanden om het zo een beetje ordentelijk te houden en zo is er ook een exact lijnenoverzicht per jaar i.p.v. alleen de wijzigingen die er plaats vonden.

Ik wacht graag een reactie af. Etienne (overleg) 26 nov 2013 14:32 (CET)


Hoi Etienne, Ik heb die hernoemd om zodat ze op Categorie:Concessie IJsselmond allemaal onder de W vallen en omdat ik binnen vele concessies de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling onder de naam Wijzigingen concessie X 2014 zie en veel minder de naam Concessie X 2014 , tenzij er ook een gehele nieuwe pagina inclusief lijnennet aan wordt toegevoegd, zoals bij Concessie Arnhem - Nijmegen 2013. Door de gedane hernoemingen van IJsselmond probeer ik de twee manieren van wijzigen (of alleen de wijzigingen of een gehele pagina per dienstregeling met het nieuwe lijnennet e.d.) te verduidelijken. De desbetreffende wijzigingspagina's van IJsselmond 2005/2006 en 2007/2008 hadden de naam van de manier zoals bijvoorbeeld Fogeltje doet maar de inhoud/lay-out zoals bijvoorbeeld Milco doet. --Edwin (overleg) 26 nov 2013 15:52 (CET)

Lijn 74

Hoi, de pagina ziet er zo prima uit! Vanuit Zwolle/Hasselt Scheepswerf snelle ritten die bij 't TAG eindigen en stoppende ritten die doorrijden naar Kampen, en in de andere richting zijn alle ritten 'stoppend'. Prima zo! Ik heb alleen de komma uit de paginanaam gehaald, dan is die nu volgens de standaard. Milco (overleg) 27 nov 2013 19:33 (CET)

Bedankt :D --Edwin (overleg) 28 nov 2013 10:34 (CET)

Korte ritten

Als het aantal ritten dat halverwege de route start/eindigt veel kleiner is dan het aantal doorgaande ritten, zoals bij het GVB, dan is dat niet noemenswaardig en hoeft dit niet in de routestrip vermeld te worden. Dit doen we alleen als het aantal 'korte ritten' heel groot is. Dat is bij de meeste GVB-lijnen niet het geval. Verder kun je twee verschillende eindpunten (halverwege) gewoon aan dezelfde kant van de doorgaande strip neerzetten, je hoeft niet apart een nieuwe rij te maken mer rer. Milco (overleg) 30 nov 2013 17:56 (CET)

Bij bijvoorbeeld lijn 4 zijn er 5 tot 9 ritten de gehele week die dit korte traject bedienen, waardoor ik het wel van belang vindt om dit in de routestrip te melden. Er zijn nog meer lijnen waar er maar één rit een kort traject heeft en wel hier op de Wiki als begin/eindpunt worden gemeld. --Edwin (overleg) 4 dec 2013 15:00 (CET)
Ja en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Het is pas een meerwaarde om te vermelden, als echt een groot aantal van de ritten een afwijkend begin-/eindpunt heeft. En daarbij starten van iedere lijn enkele eerste ritten halverwege de route. Maar dat is vaak niet een groot deel van het gehele aantal ritten. Als je kijkt naar lijn 1 in Almere (om maar even lukraak een voorbeeld te noemen), dan zie je dat het aantal ritten van/tot Oostvaarders erg groot is in vergelijking met de ritten naar de Striphelden, dus bij lijn 1 in Almere is het wel noemenswaardig om Oostvaarders ook als begin-/eindhalte in de strip op te nemen. Milco (overleg) 4 dec 2013 15:10 (CET)

GVB Amsterdam

Hoi Edwin, ik zie dat de concessie van het GVB nog 'rood' is wat betreft de nieuwe dienstregeling (ingaande 15-12-2013). Ga jij dit nog doen? Hoeft niet per se vandaag, maar ik wilde je er even op wijzen. Groeten, Milco (overleg) 9 dec 2013 14:08 (CET)

Klopt. Ga ik nog mee aan de slag en is voor 15-12 af. --Edwin (overleg) 10 dec 2013 16:13 (CET)
Oké, prima! Milco (overleg) 10 dec 2013 21:59 (CET)
En hij is af. Viel nog wel mee ook. Had gedacht er langer mee bezig te zijn. --Edwin (overleg) 11 dec 2013 16:29 (CET)

HTM Dienstregeling 2014

Hoi Edwin, ik vroeg me af of jij misschien de wijzigingen van de HTM van me wilt overnemen. Jij weet immers precies wat de omleidingen zijn en ik ben er net iets minder bekend mee.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 14 dec 2013 18:54 (CEST)

Prima. Zowel bus als tram? --Edwin (overleg) 15 dec 2013 12:04 (CET)

Busstations

Waarom heb je bij Almere Parkwijk en Muziekwijk de infobox gewijzigd van 'Halte' naar 'Busstation'? Het zijn helemaal geen busstations, óók geen stripbusstations, maar gewone haltes net als de andere bushaltes. Milco (overleg) 20 dec 2013 14:42 (CET)

Zo komen ze ook op de pagina busstations (staat links in de kolom). Het is toch vreemd als Poort, Centrum, Buiten en Oostvaarders er wel in staan en Muziekwijk en Parkwijk niet. Tevens is Muziekwijk ook een meethalte. Want de Steiger staat er ook in en is dat echt een busstation? Eerder een grote halte. Zo dik is het criteria voor busstation in mijn ogen niet. Edwin (overleg) 20 dec 2013 14:46 (CET)
Een halte is pas een busstation als er meerdere haltes zijn. De Steiger is wel een busstaiton, aangezien de bussen 'rondom' het gebouw stoppen. Parkwijk en Muziekwijk zijn gewone doorgaande haltes. Dat het een meethalte (tijdhalte) is, maakt dan niet uit. Gooisekant West en Sallandsekant zijn tijdhaltes en ik dacht Haven Centrum ook, maar dat zijn beide géén busstations. Milco (overleg) 20 dec 2013 14:49 (CET)
Parkwijk heeft wel degelijk twee haltes dus zou dan wel een busstation zijn. Ik denk dat we hierin niet zo strikt moeten zijn. Zeker omdat je dna opeens 2 treinstations niet in het lijst van busstation bij Almere krijgt. Edwin (overleg) 20 dec 2013 14:54 (CET)
Parkwijk is inderdaad een klein twijfelgevalletje, maar dan zou je andere stations ook aan moeten passen. Diemen heeft ook gewoon een bushalte, Diemen Zuid ook, Amsterdam Science Park ook, Duivendrecht ook, Amsterdam RAI ook... Noem maar op. Moet je die ook allemaal gaan aanpassen. Lijkt me niet echt de bedoeling. Milco (overleg) 20 dec 2013 14:55 (CET)

Categorie IJsselmond 2005-2013

Hoi Edwin, goed dat je deze categorie hebt aangemaakt. Ik vraag me alleen af waarom je ook de provincie Gelderland erbij hebt gezet. In afwachting van je uitleg heb ik het nog niet aangepast.
Met vriendelijke groet, Meltrain (overleg) 22 dec 2013 14:42 (CEST)

Hoi Meltrain, ik ging alle wijzigingen concessie X 2014 langs en via Arnhem-Nijmegen zag ik bij IJsselmond opeens nog wijzigingen van 2005-2013 in de nieuwe concessiecategorie staan. Ik heb de Categorie Concessie Gelderland uit de tekst van de huidige Categorie Concessie IJsselmond gehaald. Dus als het niet van toepassing is, dan kan het bij beide categorieën weg. Ik denk dat Gelderland erbij staat vanwege Nijkerk wat wordt aangedaan door enkele IJsselmondlijnen. --Edwin (overleg) 22 dec 2013 16:23 (CET)

Kop Afsluitdijk

Hoi, In dit geval was aanpassen van de paginanaam geen probleem: veruit de meeste verwijzingen verliepen al via de pagina zonder busstation in de naam. In plaats van via een onlogische redirect komen die nu dus gelijk op de juiste pagina uit. De pagina's die wel naar "Busstation Kop Afsluitdijk" verwezen heb ik gelijk ook maar aangepast.--Daniel (overleg) 22 dec 2013 19:52 (CET)