Overleg gebruiker:Dre

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Twente

Hoi,

Ik zie dat je al een aantal nieuwe lijnen aan het aanmaken bent. Als je wilt kan je me wel helpen met de concessie Twente. Dat moet je wel even op de intekenlijst je naam bij de concessie zetten. Zou jij dan misschien voor mij de nieuwe lijnen willen aanmaken en de stadsdienst van Enschede verder willen afmaken? Dan ben ik echt al enorm geholpen!

Groeten,

Wouter15 (overleg) 24 nov 2013 20:32 (CET)

Intekenen=gedaan. Eerst maak ik de nieuwe lijnen en vervolgens de stadsdienst van Enschede.

Dre (overleg) 25 nov 2013 6:54 (CET)

Naamgeving buslijnen

Hallo Dre,

Ik zag dat je enkele nieuwe buslijnpagina's hebt aangemaakt zoals:

Lijn 604 Den Ham Gereformeerde Kerk/Daarlerveen Kerkstraat - Almelo Het Noordik - Daarle Gereformeerde Kerk

Het is natuurlijk heel leuk (en fijn) dat je nieuwe buslijnen op de wiki toevoegt, maar er zijn enkele richtlijnen voor de naamgeving van buslijnpagina's. Normaal gesproken worden alleen het begin- en eindpunt van een buslijn in de paginanaam opgenomen (tenzij er twee verschillende eindpunten zijn die niet op elkaars route liggen, zoals bijvoorbeeld Lijn 331 Velp Zuid / Arnhem IJsseloord 2 - Nijmegen Weezenhof).

Hier staat ook nog een klein stukje over de naamgeving van buslijnartikelen: Help:Naamgeving lijnen

Hopelijk kun je er wat mee. Frank (overleg) 1 dec 2013 21:40 (CET)

Dank voor de opmerking, uiteraard heb ik daar zelf ook over nagedacht alvorens ik begon. Het vervelende is geen enkele lijn is waar de retourrit hetzelfde is als heenrit. Dat kun je op 2 manieren benaderen. Bij lijn 601 bijvoorbeeld als: Lijn 601 Den Ham Driesprong / Vriezenveen Hammerweg - Almelo Noordikslaan (alsof de lijn gevorkt is, met Almelo Noordikslaan als gezamenlijk punt). Of je benadert het als Lijn 601 Den Ham Driesprong - Vriezenveen Hammerweg (alsof er via Almelo gereden wordt). Bij lijn 604 levert dat echter problemen op, omdat er feitelijk 2 losse vraagafhankelijke diensten met hetzelfde nummer rondrijden met verschillend begin- en eindpunten. Maar goed, ik maak ze eerst af en zal er dan eens naar kijken. Die routestrips hebben me deze avond al genoeg hoofdbrekens gekost :D Dre (overleg) 1 dec 2013 21:59 (CET)
Oké, veel succes nog! Frank (overleg) 8 dec 2013 15:19 (CET)