Overleg gebruiker:Al-iee91

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Laatste waarschuwing

Beste Al-iee91,

Dit is een allerallerallerlaatste waarschuwing: stop nu eens met het plaatsen van complete onzin op de wiki. Reeds diverse keren is een toevoeging van lijn 100 aan de pagina van station Eindhoven teruggedraaid, maar vandaag zag ik dat je hem er toch weer had bijgezet. Daarnaast is er al van meerdere gebruikers kritiek geweest op het vervangen van prima foto's op pagina's van buslijnen door een foto waarvan de kwaliteit ernstig te wensen overlaat, maar ook hiervan lijk je je niets aan te trekken.

Wanneer er in de komende tijd geen verbetering optreedt zijn we genoodzaakt verdergaande maatregelen te nemen.--Daniel 2 apr 2011 21:50 (CEST)

Nou zeg kom op! niet zulke rare dingen erop zetten ik, zet de juiste informatie op deze site als je dat niet bevalt en gaat brullen met je allerallerallerlaaste waarschuwing komt.Laat mij maar de goeie informatie schrijven. Heb nu is niet zo een commentaar.Als je dat zelf soms denkt.En hoe moet ik dat weten dat dat niet kan ik onthoud ook niet alles, u kunt ook daar bij even nadenken.Dat is wel een grote belediging op mijn overlegpagina, en geef mij maar vertrouwen, en dat slaat dan nergens op zo met je laatste waarschuwing. -- Al-iee91 3 apr 2011 15:03 (CET)

Foto's

Ik zie nu toch weer dat je de foto's terugzet ! hou daar eens mee op! -- Al-iee91 9 apr 2011 19:55 (CET)

Waarom doe je zo moeilijk? Foto's waarvan alleen (vaag) een bestemmingsfilm te zien is, is veel lelijker dan een foto waarop een hele bus te zien is. Volgens mij riek je ernaar om ervoor te zorgen dat jouw foto's alleen maar te zien blijven op de wiki? Etienne 10 apr 2011 07:49 (CEST)
Ik vind het ook een beetje te overdreven dat er bij heel veel pagina's over een buslijn van het SRE een foto van Al-iee91 staat, waar heel vaag of half er een bus op staat. Net alsof al zijn foto's verplicht op de wiki moeten staan. Ik vind dat zo jammer, dat foto's er zo uitzien. Al-iee91: het is helemaal niet de bedoeling om bij iedere lijnpagina een foto te hebben van die lijn; het is natuurlijk wel leuk, maar als niemand een goede foto heeft, dan niet! Dan maar geen foto op een pagina. Beter geen foto dan een foto waar heel vaag een bus te herkennen is. Als al die foto's nou gewoon mooie normale foto's waren, hoorde je mij en anderen niet 'klagen' en mocht je gewoon verdergaan met het uploaden van je foto's, maar zo goed zijn jouw foto's niet, integendeel. Milco1995 10 apr 2011 11:42 (CEST)

Dat is niet zo, ze hebben alleen een slechte kwaliteit.Dan weet ik welke foto`s ik er wel of niet moet op zetten. Al-iee91 13 apr 2011 14:07 (CET)

Ban

Beste Ai-iee91, Bij dezen heb ik je voor de duur van 3 dagen een ban gegeven. Hoewel er enkele wijzigingen op juiste wijze zijn doorgevoerd, zijn de meeste wijzigingen onjuist of lijkt het erop dat je de boel wilt saboteren. Mocht je onbekend zijn met de software van de Wiki of niet helemaal weten hoe er op OVNL wordt gewerkt, raad ik je aan eerst even wat rond te kijken of vragen te stellen via de overlegpagina's, e-mail of het forum. De huidige manier van werken levert alleen maar ergenissen op en biedt voor OVNL geen toegevoegde waarde.

Graag nodig ik je uit om hierop te reageren via e-mail (chauf21@ovinnederland.nl), aangezien je hier nu niet kan reageren. Dan kan je jouw visie op het geheel geven. Tot die tijd heb ik je de mogelijkheid om pagina's te bewerken ontnomen.

Beste Al-iee91,
Vanwege herhaald vandalisme na een eerdere laatste waarschuwing heb ik je bij deze de mogelijkheid tot het bewerken van pagina's ontnomen. Mocht je hierop willen reageren dan kan dat via de mail (daniel@ovinnederland.nl) omdat je dat op deze overlegpagina niet meer kunt--Daniel 26 nov 2011 22:02 (CET)

Lijn 401/402/18

Zou je aub even willen ophouden met steeds terugdraaien van bewerkingen? De halte Kastanjelaan is volgens de online dienstregeling niet hernoemt, dus aub niet in de routestrip gaan liggen veranderen. En waarom haal je de foto's weg? Pleeg aub eerst even overleg. En markeer aub ook niet je wijzigingen steeds als kleine wijziging. Deze zijn bedoeld voor zaken als typefouten.--Fogeltje 8 mrt 2011 11:49 (CET)

Blijf nu niet eens stug bokken. Na een aantal opmerkingen in samenvattingen EN een bericht op je eigen overleg ga je toch door. Dat is bijna aan te merken als vandalisme. Voer eerst OVERLEG en stop met bewerken van dit soort zaken.--Fogeltje 8 mrt 2011 11:53 (CET)
Waarom ga je door met disruptief gedrag? De foto's zoals ze er nu staan hoeven niet verwijderd te worden. Als je denkt een betere te hebben, dan kun je die uploaden.--Fogeltje 8 mrt 2011 12:16 (CET)
Halte Kastanjelaan is vooralsnog niet gewijzigd. De toevoeging Strijp S klopt daarom ook niet. Dus is het oude gewoon goed.--huibf 8 mrt 2011 12:48 (CET)
Bedankt Huib :) --Fogeltje 8 mrt 2011 13:35 (CET)

Afbeeldingen

Aub ook stoppen met reverten op Bestand:1203.jpg. Als je een nieuwe afbeelding wilt toevoegen, prima. Maar laat bestaande afbeeldingen intact. --Fogeltje 8 mrt 2011 12:00 (CET)

Oke maar 402 is geen phileas lijn dus ik snap u punt niet.Lijn 401 heeft zoveel foto's waarom doet u Zé dan niet erop zetten daar zit ik nl. Op te wachten.--Al-iee91
Het klopt, op de 402 rijdt geen Phileas meer, maar dat is geen reden bestaande afbeeldingen te overschrijven. Iedereen mag altijd een nieuwe foto van de 402 uploaden, maar dan moet die persoon daar wel het recht toe hebben, zoals een zelfgenomen foto. Een foto van het internet kopiëren is zonder toestemming van de auteur niet toegestaan.
Dat is dan ook meteen de reden waarom ik geen foto's toevoeg, ik maak zelf geen busfoto's (op een enkele uitzondering na), dus ik heb geen foto's die ik kan toevoegen. Als iemand een nieuwe foto van de 402 neemt, dan kan dat als nieuw bestand worden toegevoegd en kan de foto op de pagina van de lijn worden aangepast. Maar zolang er geen nieuwe foto's zijn, is er geen reden om die foto van de lijnpagina weg te halen.
Verder heb ik gezien dat je Bestand:Hermes-9244.jpg hebt toegevoegd. Deze lijkt gekopieerd te zijn van deze site. Klopt dat? Zo ja, dan is dit een schending van het auteursrecht tenzij er toestemming gegeven is. Als die toestemming er is, dan is daar wel een verklaring van nodig. Als er geen toestemming is, dan moet de foto verwijderd worden.--Fogeltje 8 mrt 2011 12:31 (CET)

Dat klopt maar ik had het niet gelezen.Nou weet ik voldoende. Groetjes

Bedankt voor het reageren. Je bent natuurlijk van harte welkom om bij te dragen aan de wiki, dingen toe te voegen of te verbeteren. Als je ooit twijfelt, gebruik dan de overlegpagina van de betreffende pagina.--Fogeltje 8 mrt 2011 13:35 (CET)
Zou je aub nog even willen reageren op Overleg bestand:Hermes-9244.jpg? Als je de foto inderdaad van het internet hebt gekopieerd, dan zal deze helaas verwijderd moeten worden.--Fogeltje 8 mrt 2011 15:58 (CET)

Naamgeving lijnen

Hoi Al-iee91, ik heb je hernoeming van lijn 100 (Rondje Woensel) teruggedraaid. Deze naam voldoet niet aan de standaard voor naamgeving. Neem eens een kijkje op Help:Naamgeving lijnen, daar wordt uitgelegd hoe een artikelnaam moet luiden. Misschien is het handig als je ook de rest eens doorneemt. Als je nog vragen hebt, schroom niet ze te stellen.--Fogeltje 8 mrt 2011 15:53 (CET)

Voormalige lijn 111

Hoi, deze wijziging sloeg natuurlijk echt nergels op! De pagina volledig veranderen: lijnummer en route veranderen, vervoerder veranderen, frequenties vervijfdubbeld. Ik heb deze wijziging ook weer teruggedraaid. Dit soort dingen horen niet op de wiki thuis! Milco1995 8 mrt 2011 16:19 (CET)

Ik zie dat je die wijziging weer hebt teruggedraaid en toch weer zelf bezig bent! KAP ERMEE A.U.B.Milco1995 8 mrt 2011 16:20 (CET)

Afbeeldingen (vervolg)

Mag ik vragen waarom je afbeeldingen die al op de pagina stonden verwijderd en vervangt door (een naar mijn mening) slechtere foto. Zie lijn 10 naar Geldrop. Etienne 23 mrt 2011 09:59 (CET) Sorry, u mag hem weer terug zetten.Maar dat is een nieuw type die als ex-connexxion wordt gebruikt wel mooi.


Sorry, maar dit begrijp ik niet. Een nieuw type die als ex-Connexxion wordt gebruikt? Nou weet ik best veel qua openbaar vervoer, en welke bussen er bij andere vervoerders hebben gereden enzo, maar hier kan ik ook geen hout van bakken. Ik vind, dat zeg ik ook eerlijk, de afbeeldingen die je upload, ook niet mooi, je ziet op jouw afbeeldingen vaak alleen een bestemmingsfilm, of één/vierde van de hele bus, terwijl je op de afbeeldingen van de andere leden van OVNL de hele bus ziet, met de omgeving erbij. Ik vind dat leuker. Milco1995 23 mrt 2011 19:24 (CET)

"Een nieuw type die als ex-Connexxion wordt gebruikt?" Even inhakend hierop. Ik denk dat Al-iee91 bedoeld dat de bus op de foto, de 8808, een voormalige Connexxion bus is die nu bij Hermes rijdt.--Fogeltje 26 mrt 2011 23:13 (CET)

Ik krijg gezien je uploadgedrag wel het gevoel dat je alleen maar foto's vervangt om zoveel mogelijk foto's van jezelf hier neer te zetten. OVNL wil ook een stukje kwaliteit bieden en dat geldt dus ook voor de foto's, maar dat is bij de jouwe ver te zoeken. Met als dieptepunt tot op heden de foto bij lijn 184 die compleet wazig is, d'r is amper nog een bus op te herkennen.--Daniel 23 mrt 2011 19:27 (CET)

Ja dat klopt daarom zal ik ook nog even kijken met welk toestel ik dat moet gebruiken. Maar bedankt voor het informeren. Al-iee91 23 mrt 2011 19:31 (CET)

Prima dat je zelf nog bezig bent om je foto's te verbeteren, maar waarom plaats je dan toch al je foto's op de Wiki? Je kan vooraf ook een selectie maken en alleen de beste foto's uploaden. Op de Wiki streven we naar kwaliteit en niet naar zo veel mogelijk foto's. Wil je daar rekening mee houden? Je hebt eerder al een ban gehad vanwege ongepast gedrag, maar je hebt zelf aangegeven dat te willen verbeteren. Graag zien we dáár het resultaat van. --Chauf21 23 mrt 2011 20:21 (CET)

U heeft gelijk. Maar je kunt er ook wel wat medeleven in tonen dat ik de moeite doe om deze foto's op OVNL te plaatsen. Ik heb precies de goede kwaliteit van de foto's. -- Al-iee91 26 mrt 2011 21:15 (CET)

Kwaliteit?? Van de meeste foto's die jij uploadt zie ik alleen een deel van de zijkant van een bus. En bij sommige zelfs alleen de bestemmingsfilm waarop dan de bestemming (van de lijn op die pagina) staat. Etienne 27 mrt 2011 09:12 (CEST)


Lijn 100 en Eindhoven

Hoi Al-iee91, ik denk dat er wat verwarring is bij jou over de pagina Eindhoven. Deze gaat over het station van Eindhoven, niet Eindhoven als het geheel. Derhalve moeten daar alleen lijnen worden opgenomen die ook daadwerkelijk op station Eindhoven. Lijn 100 valt daar niet onder.--Fogeltje 3 apr 2011 18:54 (CEST)

Ik heb nog een vraag, hebben jullie ook een perronindeling van de hermes groep? groetjes.Al-iee91 11 mei 2011 20:53 (CET)

Perrons op busstation Eindhoven

Hallo, ik heb opgemerkt dat je bij de meeste SRE lijnen het vertrekperron in Eindhoven vermeld hebt. De overige gebruikers vinden dit een slecht idee. Ten eerste is Eindhoven een semi-dynamisch busstation, dus hoewel er min of meer vaste plekken zijn voor lijnen is dit niet altijd het geval. Als er veranderingen in de perronindeling optreden moeten ook alle lijnen worden aangepast. Daarom is de consensus dat het beter is op pagina's van busstations een indeling, liefst met kaartje, te geven maar dit bij de buslijnen zelf achterwegen te laten. Zulke informatie is voor de lijn afzonderlijk ook gewoon niet van belang.--Fogeltje 20 mei 2011 00:36 (CEST)