Overleg gebruiker:--stefan--

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Perronindeling Plein 1944

Hoi, ik heb je Afbeelding:Nijmegen%2C_Plein_1944.svg gezien. Erg mooi gemaakt. Er staat nog wel een foutje in rechtsboven. Er staat "3 Molenhoek Keizershof". Het is lijn 1 die naar Molenhoek rijdt ;) Bovendien krijgt deze lijn vanaf 13 december het station Mook-Molenhoek als officieel eindpunt (en rijdt dan richting Nijmegen een kleine lus via Keizershof).--9 dec 2009 13:21 (CET)

Ik zie net dat op hetzelfde perron ook een fout staat bij lijn 8. Die gaat naar Berg en Dal, niet naar Beuningen Aalsterveld ;) --9 dec 2009 13:23 (CET)


Ohja stom, ik zie het al. Zal gelijk even een goede erop zetten.

Lijn 1 Ewijk Burg. Sprengerlaan - Molenhoek Singel

Zou je even op de overlegpagina kunnen kijken? Ik heb mijn twijfels dat deze lijn pas vanaf december 2002 reed. Maar ik kan het fout hebben.--Fogeltje 31 mrt 2010 11:55 (CEST)

Ik weet zeker dat die vanaf 2002 reed. Ik kijk precies op het eindpunt van die lijn uit als ik uit m'n slaapkamer raam kijk. De bus heeft er maar 2 jaar gereden als proef. Daarna bleek: gebrek aan reizigs, dus opgeheven.

Maar is het dan niet 5 januari 2003? Het lijkt me sterk dat ze daarmee enkele weken vooruit zouden lopen op de nieuwe dienstregeling. Op 12 december 2004 is de dienst ingekort tot Beuningen, dat weet ik nog wel.--Fogeltje 31 mrt 2010 12:23 (CEST)

Ohjaa, nu je het zegt.... had ik helemaal over het hoofd gezien. Mijn fout. .----Stefan-- 31 mrt 2010 12:25 (CEST)

Daarom vroeg ik het even na :) Ik vond dat namelijk zo vreemd. Ik blijf het alleen wel raar vinden dat het busboekje 2003 geen melding maakte van het feit dat lijn 1 gewijzigd werd en ging doorrijden.--Fogeltje 31 mrt 2010 12:27 (CEST)
Een beetje een late follow-up. Ik heb een boekje uit 2002 op de kop weten te tikken. We hadden allebei gelijk. Het was 2002, zoals jij zei, maar niet december, zoals ik vermoedde ;) De dienstregeling 2002 had ingang 6 januari 2002 en lijn 1 reed toen van/naar Ewijk.--Fogeltje 19 aug 2012 14:34 (CEST)

Citaro's op nachtbussen Nijmegen

Sinds wanneer rijden daar Citaro's op? Ik heb maar 1x met de nachtbussen gereden en dat is een jaar geleden, toen reden er nog Ambassadors op. Ben benieuwd waarom ze dat gedaan hebben. Ambassadors hebben meer zitplekken. Dat lijkt me op die tijdstippen toch wel handiger dan meer staplek.--Fogeltje 25 jan 2011 00:49 (CET)


Dat klopt, in het begin waren het inderdaad Amba's. Maar ik gebruik de nachtbussen ongeveer 2x in de maand en tegenwoordig zijn het altijd Citaro's. Overigens... de bussen zitten nooit volledig vol dus een Citaro heeft genoeg zitplaatsen (31 in tegenstelling tot 34 in een amba)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dacht dat een Citaro niet boven de 30 uit zou komen, maar ik heb ook niet zo goed opgelet. Het is niet mijn favoriete soort bus. Verder past het natuurlijk wel bij het "groene" beleid om die bussen 's nachts in te zetten in plaats van "vuile" Ambassadors. Ik weet niet op welke lijn jij doorgaans reist, maar weet jij toevallig wat mensen, die naar Dukenburg reizen, doorgaans betalen? Is dat drie of vier euro? In mijn ogen is dat drie euro, want zo staat het in de folders en boekje (binnen de gemeentegrenzen van Nijmegen drie euro, daarbuiten vier euro), maar de ene keer dat ik met de nachtbus ging hield de chauffeur vol dat ik vier moest betalen om mee te mogen naar de Malvert. Gezien het hele stationsplein vol met ME stond ben ik toen maar niet in discussie gegaan met de chauffeur. Overigens hadden meer mensen drie euro paraat en keken verbaasd toen de chauffeur om een extra euro vroeg, maar tot op de dag van vandaag weet ik niet wie nu "gelijk" had. Maar volgens mij valt Dukenburg nog altijd binnen de gemeentegrenzen van Nijmegen en dat is wat voor de nachtbussen zou moeten gelden, en niet de zonegrens. Heb die vraag volgens mij zelfs ooit aan de klantenservice gesteld via een webformulier en kreeg een standaard antwoord waar ik niks mee kon (waarin een link stond terwijl ik die link zelf al had aangehaald in mijn vraag met de mededeling dat die link mijn vraag niet beantwoordde).--Fogeltje 26 jan 2011 22:35 (CET)

Nijmegen Goffert

Ik zag dat je een link naar het nieuwe Nijmegen Goffert bij alle lijnen op de Neerboscheweg hebt toegevoegd. Is het dan zeker dat dit station er dan ook eindelijk gaat komen? Want het zit al zo lang in de planfase. Is de naam ook definitief? Want ook daar zijn meerdere varianten voor geweest. Verder vind ik het een beetje teveel van het goede om ook bij historische lijnen een link te gaan zetten, het station was er toen immers nog niet, dus dat schept wellicht een verkeerd beeld. Wat vind jij daarvan?--Fogeltje 26 jan 2011 22:35 (CET)

Nachtlijnen Nijmegen

Hallo Stefan. Misschien heb je m'n pm wel gelezen, maar anders ook nog even hier: ik zag dat je de nachtlijnen van de nieuwe dienstregeling te Nijmegen aan het toevoegen bent. De meeste staan al gereed op mijn computer, dus het werk is een beetje dubbelop ben ik bang. Ik was van plan zondag of begin volgende week de hele concessie om te zetten, zoveel mogelijk in één keer. Frank 22 nov 2012 17:29 (CET)