Overleg:Zwolle Katwolderplein/Centrum

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Is dit wel een busstation? Gisteren reed ik hier langs met lijn 641, maar ik vind het meer een wat langere halte dan dat het een busstation is. Of zijn er echt vier busperrons in iedere richting en heb ik dit gemist? Milco (overleg) 7 jul 2016 19:28 (CEST)

Wat is een busstation? is sowieso een subjectieve vraag. Op de wiki staan veel gevallen waarbij je kan afvragen of het wel een busstation is. Er staan wel haltebordjes t/m h boven de halte. Sowieso wat is een stripbusstation? Kan je ook zien als langere halte, zoals bushalte bij Barneveld Centrum dat ook als busstation bestempeld is. Regenmaker (overleg) 7 jul 2016 19:55 (CEST)
Naar mijn mening is een stripbusstation een busstation waarbij er echt meerdere aparte halteplaatsen achter elkaar zijn, zodat er op iedere halteplaats een bus kan halteren, bijvoorbeeld Schiphol Airport, bij het station. Volgens mij is dat bij dit busstation niet het geval; er zijn vier halteplaatsen per richting maar de bordjes met de perronletters staan te dicht op elkaar om vier bussen achter elkaar langs het busstation te laten stoppen. Milco (overleg) 7 jul 2016 20:02 (CEST)
Als er twee bussen achter elkaar kunnen halteren per richting dan is het volgens jou definitie ookal een stripbusstation? Hier kunnen denk ik zeker wel drie bussen achter elkaar hanteren. Regenmaker (overleg) 7 jul 2016 20:11 (CEST)
Per halteperron een bus en daardoor meerdere bussen achter elkaar (een per perron) noem ik een stripbusstation. Bij deze halte zijn de 'perrons' zelf al te kort om een bus op bijv. perron A te kunnen plaatsen en er passen door de korte opvolging van de perronletters geen vier bussen achter elkaar, een per perron. Milco (overleg) 7 jul 2016 23:04 (CEST)
Ik zeg lekker zo laten, er kunnen meerdere bussen achter elkaar halteren = stripbusstation (soms staan de perrons niet eens aangegeven, maar wordt het hier op de wiki wel als stripbusstation aangegeven). We hebben Bruinisse Dorp ook als busstation op de wiki met slechts één halteplaats. Overigens staat er op de wiki dit als definitie: Er bestaat een lange strip waarop enkele bussen achter elkaar kunnen halteren, meestal langs de openbare weg. In feite is dit een verlengde bushalte. Regenmaker (overleg) 7 jul 2016 23:40 (CEST)