Overleg:Treinserie 2000 (1992/1993)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Sneltrein of niet?

Frank, ik zag dat je mijn wijziging had teruggedraaid. Hoe zit het dan met deze serie in seizoen '92/'93? Levert een rare uitzondering op, omdat de stops wel kenmerkend zijn voor een sneltrein. Voor een stoptrein lijkt het mij ongeloofwaardig? Ik laat me graag informeren. Waldo79 (overleg) 8 okt 2014 20:27 (CEST)

Hallo Waldo79,
Het is inderdaad een rare uitzondering, maar ik kan er niet echt iets beters van maken. Het intercitysymbooltje ontbreekt in z'n geheel bij de treinserie, dus dat is duidelijk. Het sneltreinsymbool werd pas een jaar later in de spoorboekjes opgenomen. Misschien reden er al sneltreinen maar werden deze niet in de spoorboekjes aangegeven? Ik kan er in ieder geval niet veel anders van maken dan voor deze treinserie de benaming stoptrein er neer te zetten. Er staat ook een stukje in de opmerkingen dat de treinserie meer een sneltreinkarakter heeft gehad. Hetzelfde is het geval bij wel meer treinseries dat jaar. Ook de 3000 (Nijmegen - Amsterdam CS) was geen intercity bijvoorbeeld. Sterker nog, er kwamen geen intercitytreinen in Nijmegen. Het lijkt me in ieder geval verstandig dat we voortaan overnemen wat het spoorboekje ervan maakt, in ieder geval totdat we betere informatie hebben. Frank (overleg) 8 okt 2014 20:52 (CEST)
Overigens, misschien is "sneltrein over het gehele traject" bij de opmerkingen niet de beste benaming nu ik erover nadenk. Dan zou je kunnen gaan denken dat het een echte sneltrein was, maar dat weten we dus niet. Iemand een beter idee? Frank (overleg) 8 okt 2014 20:56 (CEST)

In elk geval blinkt het Spoorboekje niet uit in duidelijkheid. Voor wat betreft de serie 3000, die heeft een heel grillige geschiedenis. Vond hem tot 2007 wel IC-waardig. Waldo79 (overleg) 8 okt 2014 21:06 (CEST)