Overleg:Stedenbaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Den Haag Centraal

De Stedenbaan is toch een toekomstplan? Dan lijkt het me logisch ook de toekomstige situatie weer te geven, en het is de bedoeling dat alle stoptreinen uiteindelijk naar Den Haag Centraal gaan rijden. Het stukje tussen Laan van NOI en HS hoort dus niet bij het project Stedenbaan. Reisthijs 18 feb 2010 15:29 (CET)

Het Stedenbaantraject bestaat uit de ‘Oude lijn' van Hillegom en Sassenheim via Leiden, Den Haag en Rotterdam naar Dordrecht en de zogenaamde ‘Goudse lijnen' tussen Gouda en Den Haag en tussen Gouda en Rotterdam. aldus de site van de stedenbaan: daar hoort dat stukje dus wel degelijk bij (de Oude Lijn komt immers in het geheel niet op Gvc). Vooral aangezien de Stedenbaan het complete OV aantrekkelijker moet maken en men ook afspraken over aansluitingen op IC's voor verbindingen binnen het gebied wil maken, die toch echt over dat stukje spoor rijden. --Reiziger ddrs 18 feb 2010 20:13 (CET)
Als ik op de kaart voorop deze folder van de site van de provincie Zuid-Holland kijk wordt juist de verbinding met Den Haag Centraal vanaf de Laan en HS niet ingetekend. Het is dus niet echt duidelijk. Wubbo 18 feb 2010 23:23 (CET)
Da's dan in ieder geval eenduidig: alle kaarten op stedenbaan.nl geven het ook zo aan --Reiziger ddrs 19 feb 2010 12:09 (CET)