Overleg:S-bahn

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Bestaat er geen categorie 'vervoersmodaliteit' of zo? 'Alles' is ook zo vaag.. Ardan 6 sep 2012 02:08 (CEST)

Datzelfde had ik ook toen ik hier een categorie voor zocht. Vergelijkbare systemen stonden echter onder 'alles', dus heb ik het voor het moment daar maar onder geschaard. Het is niet de mooiste oplossing, dus misschien is een nieuwe categorie inderdaad wel beter. --Chauf21 6 sep 2012 10:59 (CEST)
Een nieuwe categorie lijkt me ook logischer. Daarbij is het nog de vraag of je een S-Bahn als een aparte modaliteit ziet of toch als een soort trein? Dan zou het meer thuishoren onder Categorie:Dienstregeling naar treinsoort. Reisthijs 6 sep 2012 16:27 (CEST)
Stedenbaan heeft een eigen categorie. Misschien dat S-Bahn daarbij gevoegd kan worden, even los gezien van de vraag of het Stedenbaan-project nog wel in die vorm doorgaat, zo ja, dan is dat precies eenzelfde systeem als de S-Bahn. Wat we straks echter wél gaan krijgen is dat er pagina's over de verschillende S-Bahnnetten gaan verschijnen, in dit artikel heb ik al links geplaatst voor pagina's over de S-Bahnen van Hamburg, Berlijn, etcetera, plús de equivalenten als het GEN in Brussel. Ik denk dat een nieuwe categorie, onder een alles omvattende naam het beste is, waar deze pagina, plus de verschillende pagina's over de netten, ingezet kunnen worden. Wat mij betreft gaat de Stedenbaan daar ook onder vallen, misschien past zelfs RandstadRail daar wel bij. Moet er alleen wel een geschikte naam worden gevonden, Stedenbaan lijkt me het beste maar die is al in gebruik. Hoe zou een S-Bahn/GEN/etc. in het Nederlands heten? Ardan 6 sep 2012 16:44 (CEST)
Op zich kan S-Bahn ook gewoon een eigen categorie krijgen, maar dan blijft de vraag waar je het concept S-Bahn onder schaart. Het is geen type trein, het is ook niet echt een apart vervoermiddel. Op Wikipedia weten ze het ook niet echt. Daar wordt gesproken over een metro like railway system of een rapid transit system; net niet dus. Dus dan krijg je inderdaad de vraag hoe zoiets in Nederland zou heten. Wellicht iets als regionaal spoorsysteem of OV-netwerk? --Chauf21 6 sep 2012 17:32 (CEST)
Ik denk dat als categorienaam Stadsspoorwegnetten wel een aardige is.. Ardan 6 sep 2012 19:29 (CEST)
Oh wacht, ik had je laatste zin niet goed gelezen. Regionaal spoorsysteem vind ik wel een goede. Ik vind het persoonlijk wel een 'eigen' modaliteit die op zichzelf staat, kijk naar Hamburg of Berlijn waar het een nagenoeg volledig apart net is, gescheiden van andere modaliteiten.Ardan 6 sep 2012 19:31 (CEST)