Overleg:Plaatsnaamverkortingen

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik merk dat ook de Lightrail-stations verkortingen hebben. Deze pagina gaat alleen nog over treinverkortingen. Van Lightrail-verkortingen heb ik geen verstand, kan iemand deze pagina aanpassen met de logica in de Lightraildingen? Wubbo 10 mei 2009 13:10 (CEST)

In Amsterdam is het Eerste letter, Eerste letter eennalaatste lettergreep en eerste letter laatste lettergreep, op een paar uitzonderingen na. Ze staan hier. Hoe het in Rotterdam werkt weet ik niet, maar er is wel een lijst van hier. Bee 10 mei 2009 13:31 (CEST)

Rotterdamse verkortingen zijn zo te zien grotendeels ook op de lettergrepen gebaseerd, maar dan wel zodanig dat ze altijd op drie letters uitkomen. Op RandstadRail in Zoetermeer zijn de verkortingen ook wel logisch te herleiden. Alles begint met de Z van Zoetermeer, tweede letter is de eerste letter van de haltenaam, derde letter de eerste van de tweede helft van de haltenaam. Bv. Zmz = Zoetermeer Meerzicht en Zdl = Zoetermeer De Leyens. Uitzonderingen zijn er maar twee van: Zdp = Dorp en Leidsewallen is niet zoals je zou verwachten Zlw maar is Zln (terwijl Delftsewallen weer wel Zdw is, apart. En let erop dat kruisingsstation Voorweg twee verkortingen heeft (Zvh en Zvl, voor het hoge en lage perron) --Reiziger ddrs 10 mei 2009 21:04 (CEST)