Overleg:MerwedeLingelijn

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Correcte naam

De naam van deze lijn is MerwedeLingelijn.. Ik heb het in het artikel al aangepast, wil niet direct de naam van het artikel wijzigen omdat ik daarvan (nog) niet de consequenties kan overzien... --Bezeh (overleg) 9 jan 2014 14:22 (CET)

HistBedienLink

Volgens het artikel is deze paginanaam, de merknaam voor de treindienst tussen Dordrecht en Geldermalsen en rijdt deze over de Betuwelijn. Mijn inziens zou de "HistBedienLink" dus van deze pagina verwijderd moeten worden.Etienne (overleg) 31 aug 2017 14:25 (CEST)

Het artikel klopt wat dat betreft niet, zoals te lezen is op merwedelingelijn.nl. Daar staat "Sinds 10 december 2006 exploiteert de provincie Zuid-Holland het vervoer op de MerwedeLingelijn. Arriva is het vervoersbedrijf dat het personenvervoer op de lijn in opdracht van de provincie verzorgt.". Het gaat dus om de spoorlijn zelf en niet de treindienst. Dat wordt nog eens bevestigd door deze pagina waarop je kunt zien dat er ook een MerwedeLingeLijn Infra BV bestaat, dat wijst toch echt op de spoorlijn en niet de treindienst.
Overigens is het wel zo dat er veel te veel treinseries gekoppeld zijn aan de HistBedienLink want de naam MerwedeLingeLijn bestaat pas sinds december 2006 terwijl er treindiensten uit 1968 aan gekoppeld zijn. --Daniel (overleg) 31 aug 2017 19:08 (CEST)