Overleg:Lijn 99 Nijmegen Centraal Station - Uden Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Er is mij vertelt dat lijn 99 alleen nog maar gereden wordt door Arriva. Maar ik zag vandaag toch echt een Breng bus Lijn 99. Ik weet niet of dit een spits bus was of zo want het was te kort om dat uit te zoeken. Joshua 15 dec 2009 19:00 (CET)

Ja dat heb ik ook gezien, is een beetje onduidelijk. Wat ik wel weet uit eigen ervaring (reis er bijna dagelijks mee) is dat alle ritten nu door OAD chauffeurs worden gereden op enkele ritten na die met touringcarren gereden worden (waarschijnlijk spitsritten), die zijn dan weer van De Wit. Verder rijden er Breng bussen en Arriva bussen. En een Breng bus stond vanmiddag bij de OAD stalling in Zeeland waar ook Arriva een deel van zijn streekbussen stalt. Ook van een Hermes/SRE chauffeur heb ik gehoord dat de lijn is overgedragen. Een Hermes chauffeur van het KAN vertelde twee weken geleden aan een passagier dat de lijn aan Arriva/Oost-Brabant zou worden overgedragen die hem waarschijnlijk door OAD laat uitvoeren in Arriva bussen. Ik denk dat dit laatste inderdaad het geval is maar Arriva momenteel nog niet genoeg bussen daarvoor heeft en daarvoor tijdelijk Breng bussen in dienst heeft. Dat verklaart waarom er zowel Breng als Arriva bussen op rijden, de ritten toch door OAD chauffeurs gereden worden, er een Breng bus bij de OAD/Arriva stalling stond en waarom de uitvoering zo een ongelooflijke puinhoop is. Ik zou graag willen weten of de verantwoording nu inderdaad bij Arriva ligt zodat ik weet waar ik mijn klachten over uitgevallen bussen en vertragingen van 15+ minuten moet droppen.--Fogeltje 15 dec 2009 20:10 (CET)

Lijn 99 is nu inderdaad een Arriva-lijn die door OAD in Zeeland wordt uitgevoerd. Datzelfde OAD rijdt echter ook diensten in opdracht van Breng dus zie daar de verklaring voor Breng-bussen op lijn 99. Zo heb ik 't althans begrepen uit wat mailwisselingen over materieelverhuizingen bij Arriva. --Reiziger ddrs 15 dec 2009 20:29 (CET)

Ik had dan vanmorgen een rit die gereden werd door een Arriva bus, maar daar zat dit keer ook een Arriva chauffeur op. Die bus stond in Uden op de buffer als lijn 152 naar Uden voordat hij de 99 naar Nijmegen werd. Ik heb maandag een tegemoetkomende Arriva bus gezien, maar daar zat toen een OAD chauffeur in (betrof wel een andere rit, in de middag).--Fogeltje 17 dec 2009 10:55 (CET)