Overleg:Lijn 99 Nijmegen Centraal Station - Uden Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Er is mij vertelt dat lijn 99 alleen nog maar gereden wordt door Arriva. Maar ik zag vandaag toch echt een Breng bus Lijn 99. Ik weet niet of dit een spits bus was of zo want het was te kort om dat uit te zoeken. Joshua 15 dec 2009 19:00 (CET)

Ja dat heb ik ook gezien, is een beetje onduidelijk. Wat ik wel weet uit eigen ervaring (reis er bijna dagelijks mee) is dat alle ritten nu door OAD chauffeurs worden gereden op enkele ritten na die met touringcarren gereden worden (waarschijnlijk spitsritten), die zijn dan weer van De Wit. Verder rijden er Breng bussen en Arriva bussen. En een Breng bus stond vanmiddag bij de OAD stalling in Zeeland waar ook Arriva een deel van zijn streekbussen stalt. Ook van een Hermes/SRE chauffeur heb ik gehoord dat de lijn is overgedragen. Een Hermes chauffeur van het KAN vertelde twee weken geleden aan een passagier dat de lijn aan Arriva/Oost-Brabant zou worden overgedragen die hem waarschijnlijk door OAD laat uitvoeren in Arriva bussen. Ik denk dat dit laatste inderdaad het geval is maar Arriva momenteel nog niet genoeg bussen daarvoor heeft en daarvoor tijdelijk Breng bussen in dienst heeft. Dat verklaart waarom er zowel Breng als Arriva bussen op rijden, de ritten toch door OAD chauffeurs gereden worden, er een Breng bus bij de OAD/Arriva stalling stond en waarom de uitvoering zo een ongelooflijke puinhoop is. Ik zou graag willen weten of de verantwoording nu inderdaad bij Arriva ligt zodat ik weet waar ik mijn klachten over uitgevallen bussen en vertragingen van 15+ minuten moet droppen.--Fogeltje 15 dec 2009 20:10 (CET)

Lijn 99 is nu inderdaad een Arriva-lijn die door OAD in Zeeland wordt uitgevoerd. Datzelfde OAD rijdt echter ook diensten in opdracht van Breng dus zie daar de verklaring voor Breng-bussen op lijn 99. Zo heb ik 't althans begrepen uit wat mailwisselingen over materieelverhuizingen bij Arriva. --Reiziger ddrs 15 dec 2009 20:29 (CET)

Ik had dan vanmorgen een rit die gereden werd door een Arriva bus, maar daar zat dit keer ook een Arriva chauffeur op. Die bus stond in Uden op de buffer als lijn 152 naar Uden voordat hij de 99 naar Nijmegen werd. Ik heb maandag een tegemoetkomende Arriva bus gezien, maar daar zat toen een OAD chauffeur in (betrof wel een andere rit, in de middag).--Fogeltje 17 dec 2009 10:55 (CET)

Splitsing pagina

Gezien de lengte van de pagina en de best wel grote wijziging (van normale streekdienst naar snelbus) lijkt het me beter als er een nieuwe pagina wordt aangemaakt voor de lijn 99 m.i.v. dienstregeling 2019? Frank (overleg) 29 nov 2018 18:45 (CET)

Breng en Arriva spreken elkaar tegen wat de wijzigingen betreft. Brengt rept wel over de wijzigingen in Nijmegen, maar haltes staan er nog in. Over vervallen haltes in Uden en Reek staat niets en die staan ook nog in de dienstregeling. Eerst maar eens afwachten wat het nu echt is. Zo extreem zijn de wijzigingen niet eens. Een route die iets gestrekt wordt hoeft niet meteen een reden te zijn. Alle plaatsen worden nog steeds bediend. --Fogeltje (overleg) 3 dec 2018 23:31 (CET)
In de kv1 data van zowel Breng als Arriva komen alle haltes die genoemd worden te vervallen. Gezien de lengte van de pagina, is dit een prima moment om de pagina te splitsen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 23:40 (CET)
Ik weet niet wat je met kv1 bedoelt, maar in OVInfo zie ik ze bij Breng nog staan, idem op de website.--Fogeltje (overleg) 3 dec 2018 23:48 (CET)
KV1 is de data die aan 9292 wordt afgeleverd. Maar op de haltes zelf is door Breng al aangeplakt dat de 99 niet meer gaat stoppen bij de haltes in Nijmegen. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 3 dec 2018 23:51 (CET)
Voor Nijmegen wil ik het nog geloven, maar bij Breng weet niemand iets van Heufkens, Rijksweg of Heijtmorgen (alleen Violoerstraat is bevestigd, die zie ik idd in OVinfo ook niet terug, voor 25/26 gaat je er ook uit). De betreffende haltes zijn verdwijnen in OVinfo overigens wel ook bij de overige Arrivalijnen. Maar dus niet voor Breng. Dus ergens gaat er iets fout in dr informatie voorziening (het zou ook een keer goed gaan op deze lijn :'))Fogeltje (overleg) 4 dec 2018 00:00 (CET)
De data van Connexxion is nog op verschillende punten achterhaald... Ze zijn erg laat dit jaar met de juiste data uploaden. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 4 dec 2018 00:03 (CET)
En de lui de klantenservice weten ook weer van niks :') Uit welingelichte bronnen, die ik meer vertrouw dan kv1 data, heb ik vernomen dat de dienstregeling op de site van Arriva inderdaad de juiste gaat zijn. Nog steeds ben ik tegen splitsen, de route wordt wat gestrekt en enkele haltes worden opgeheven, dat gebeurt wel eens vaker. Maar ik ben ook vooringenomen omtrent deze lijn dus als andere gebruikers vinden dat er gesplitst moet worden, doe het vooral. Maar pas dan aub ALLE links die naar de huidige pagina wijzen goed aan (immers is conventie dat de huidige naam dan voor de nieuwe lijn wordt en de oude lijn jaartallen krijgt, en voor die pagina zullen de meeste links zijn). Als er alleen wordt gesplitst maar dat werk wordt overgeslagen omdat het tijdrovend en saai is, dan ben ik faliekant tegen splitsen. Als je splitst, wel goed doen (wellicht eerst wikibot alle huidige links naar de link met jaartallen omzetten en dan handmatig op die locaties waar de nieuwe lijn gelinkt moet worden, dat weer aanpassen, zal minder werk netto zijn dan handmatig alle links napluizen en omzetten naar een oude lijn waar nodig).--Fogeltje (overleg) 4 dec 2018 18:47 (CET)

Ik heb overigens van een welingelichte bron gehoord dat de situatie in Uden tijdelijk toch anders gaat zijn. Eigenlijk was geadviseerd Eikenwal op te heffen en Heufkens te laten bestaan. De bus zal waarschijnlijk voorlopig nog bij beide haltes blijven stoppen tot de definitieve keuze gemaakt is.--Fogeltje (overleg) 7 dec 2018 09:42 (CET)

Ik zou m niet splitsen, ik verwacht binnen afzienbare tijd een ander lijnummer. Het hele verstrakken is een voorbofe naar de omzetting naar BravoDirect. Dat de lijn doot twee concessies word geregeld versoepeld het proces niet.--Huibf (overleg) 7 dec 2018 09:57 (CET)