Overleg:Lijn 78 Gennep Busstation - Nijmegen Winkelsteeg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Route

In het boekje van '92/'93 staan in de tabellen alleen de ritten van Gennep naar Nijmegen. Deze eindigen volgens de tabellen bij de Gofferthal. Maar bij de haltelijsten is de lijn omgedraaid en begint deze in Nijmegen en wel bij halte Winkelsteeg. Het kan zijn dat ze die bij de haltelijst per ongeluk "omgedraaid" hebben, want normaal volgt de haltelijst dezelfde heenrichting als de tabellen. Het zou ook kunnen dat de tabel naar Gennep mist. Overigens vind ik eindpunt Winkelsteeg logischer, want dit lijkt me nu juist een lijn naar het industrieterrein te zijn geweest, dus laten eindigen bij de Gofferthal (Jan Massinkhal) lijkt me niet logisch. Daarom heb ik er dit van gemaakt.

Bij nader inzien zijn de laatste haltes in de tabel "Jan Massinkhal en Gofferthal", ik denk dat dit laatste gewoon een drukfout is en Winkelsteeg moet zijn.

Wat betreft heen en terugrichting. Meestal worden de oneven ritnummers als "heen richting" gezien. De ritten naar Winkelsteeg hebben even ritnummers. Dat zou verklaren waarom de haltelijst toch in Nijmegen begint. Ik neem aan dat er ook ooit een dienst van Winkelsteeg naar Gennep was maar deze vervallen is.--Fogeltje 24 jun 2010 14:21 (CEST)