Overleg:Lijn 5 Amersfoort, Centraal Station - Vathorst

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Daniel, is het wel handig om bij tijdelijke omleidingen de routestrip te wijzigen? Mij lijkt alleen een vermelding van de omleiding voldoende. (Misschien is hier al eens een discussie over geweest, maar dat weet ik zo niet meer).--Ronald 7 apr 2011 23:03 (CEST)

Omleidingen worden meestal zo in de routestrip geplaatst dat de oude route zichtbaar blijft. Ik heb met deze routestrip geen idee hoe de bus anders zou moeten rijden. Bee 7 apr 2011 23:57 (CEST)
Zover ik weet is 't altijd zo gedaan met een aangepaste routestrip. Enige tijd terug had ik het ook op die manier gedaan bij een langdurige omleiding in Dordrecht, waarbij in de tekst het verschil vermeldt wordt. Complicerend geval bij deze is dat de omleiding zit op een stukje dat slechts in één richting bediend wordt, waarbij de tijdelijke halte er eentje is waar de bus in de tegenrichting al stopt.
In feite zou je bij zichtbaar houden van de normale route dus een half rood bolletje voor halte Varkensmarkt moeten hebben, en een half zwart, half rood bolletje voor De Kei. --Daniel 8 apr 2011 13:50 (CEST)
Waarom zou je de routestrip dan willen aanpassen als de omleiding gewoon in de tekst genoemd wordt? Naar mijn mening wordt het er niet duidelijker op. Stel dat je normaal gesproken wel instapt bij de Varkensmarkt (en daarop zoekt), dan verwacht je dat die wel in de routestrip is opgenomen. Eventueel kan er een rood of grijs kleurtje aan het haltebolletje worden gegeven, maar weglaten zou ik niet aanbevelen. --Chauf21 8 apr 2011 15:11 (CEST)
Waarom ik dat zou willen? Omdat het gebruikelijk is hier bij langdurige omleidingen allicht?--Daniel 8 apr 2011 19:56 (CEST)