Overleg:Lijn 47 Geldermalsen Station - Gorinchem Station (-2016)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

@lucasschuiling: je verhaal over de twee lijnen waar deze lijn uit is voorgekomen was leuk, maar heeft helemaal niets met de concessies waar lijn 47 bij hoort. Het was immers al één lijn bij de start van de eerste concessie DAV (toen tegelijk met Rivierenland) die destijds door Hermes werd gereden en dus overduidelijk niet bij DAV hoorde.

In ieder geval bij de start van de concessie werd deze lijn nog volledig door Tiel gereden, maar al vrij snel werd het in aansturing één regio (Vierstromen) en ging ook Gorinchem op deze lijn rijden. Dat er een andere stalling op rijdt zegt echter helemaal niks over bij welke concessie de lijn hoort. De kans is juist eerder groot dat mocht Arriva Rivierenland bij de eerstvolgende aanbesteding verliezen, dat er chauffeurs uit Gorinchem mee moeten naar de eventuele nieuwe vervoerder. Immers is er dan sprake van een bepaald percentage aan werk dat voor Rivierenland wordt gedaan vanuit stalling Gorinchem.

--Reiziger ddrs 22 mrt 2009 01:42 (CET)

Busstation

Welke halte is hier het busstation van Waardenburg? Bee 13 sep 2009 15:03 (CEST)

Ik denk eerder dat de haltelijst niet klopt, want op de vertrekstaat staan in Waardenburg alleen de haltes Achterweg en Busstation. Pijnackerbus 13 sep 2009 15:12 (CEST)