Overleg:Lijn 39 Den Haag Centraal Station - Leiderdorp Rijnland Ziekenhuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik snap nu niet precies wat er allemaal met deze lijn gebeurt. In beide richtingen staan er ritten beginpunt - Leidschendam GGZ Haagstreek (bij de Connexxionstalling dus) in (dus Den Haag - GGZ en Leiderdorp - GGZ), bovendien staat er in de routestrip van Connexxion een knip tussen Karel Doormanstraat en Voorlaan in Voorschoten. De bus rijdt echter gewoon de volledige route toch? Bee 15 okt 2009 14:43 (CEST)

De lijnvoering is op het eerste gezicht misschien wat onduidelijk, dat klopt :)
Overdag heb je 4x per uur een bus Den Haag - Leidschendam GGZ en de helft daarvan (dus 2x per uur) gaat door als 39 naar Leiderdorp. Op zaterdagen vervallen de tussenritten tot de GGZ (en dus is het gehele traject 2x/uur).
's Avonds (ma-zo) en op zondag de gehele dag rijdt lijn 39 tussen Den Haag en de Karel Doormanlaan in Voorschoten. Vanaf die halte wordt (direct) doorgereden als lijn 48 naar Leiderdorp.
's Ochtends vroeg en 's avonds laat heb je inderdaad korte stukjes GGZ - Doormanlaan (v.v.), dat zijn, anders gezegd, de MAT-ritten van lijn 48 die nu als 39 worden gereden. Tussendoor zitten er geloof ik ook nog wat stukjes Leiderdorp - GGZ en Den Haag - Voorschoten Centrum in. Beschouw dat maar als losse ritjes.
Voorheen (voordat Veolia in Haaglanden kwam) was het anders: doordeweeks overdag 4x per uur Den Haag - GGZ (waarvan de helft doorreed naar Leiderdorp), op zaterdag vervielen de korte ritten tot GGZ en 's avonds en op zondag werden alléén de korte ritten tót GGZ gereden (dat verklaart voor een deel ook de semi-eindbestemming Voorschoten Centrum). Nu hebben 39-reizigers dus óók 's avonds en op zondagen een directe verbinding met Leiden.
Ik hoop dat het zo wat duidelijker is :) --Chauf21 15 okt 2009 15:14 (CEST)
Gelukkig houden de meeste reizigers het bij de vertrekstaten in de bushalte, denk ik dan maar. Hoe dit in de routestrip verwerkt moet worden is mij nog niet helemal duidelijk, dus dat kan iemand anders vast beter. Bee 15 okt 2009 15:23 (CEST)
Pijnackerbus vraagt regelmatig om nieuwe icoontjes omdat 'ie weer eens heel creatief aan een routestrip heeft gewerkt. Moet wel iets moois uitkomen, denk ik zo :D

M.i. kan dit 39-verhaal makkelijker worden getoond door lijn 48 's avonds en op zondag naar de afwijkende bestemming GGZ te laten rijden. Lijn 39 heeft dan altijd GGZ of Leiderdorp als eindbestemming, eventueel met voetnoot dat de lijn overgaat in 48. Het is dan ook duidelijker waar die lijn 48 nou ineens vandaan komt en hoe die overgang zit. --Chauf21 15 okt 2009 15:31 (CEST)