Overleg:Lijn 2 Amersfoort, Centraal Station - Nieuwland

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Even een fototje erbij voor Milco... Hoogland is dan wel gemeente Amersfoort, maar bestaat nog gewoon als plaatsnaam --Daniel 22 mei 2011 16:47 (CEST)

Oké, ik geloof je wel hoor. Maar omdat er op de Connexxionsite 'Amersfoort' staat, dacht ik dat het een foutje was op de wiki. Milco1995 22 mei 2011 16:49 (CEST)
Ook al heeft Hoogland een plaatsnaambordje dat zegt niets over de officiële bestuurlijke indeling. Daarin staat dat Hoogland een wijk van Amersfoort is. Onder andere op deze site wordt ook gesproken van de wijk Hoogland [1]. Verder weet ik zeker dat Syntus ook de naam Amersfoort gaat gebruiken voor de haltes, indien deze er komt te rijden. Verder wil ik nog een voorbeeld noemen: het dorp Ugchelen bij Apeldoorn is een soortgelijk voorbeeld. Deze heeft eveneens een plaatsnaambordje maar wordt door Syntus onder de noemer Apeldoorn weergegeven. Ook de gemeente Apeldoorn geeft aan dat het om een wijk gaat. En bij twijfel zeg ik, volg de vervoerder. Ook makkelijker als je een halte wilt zoeken op de site van de vervoerder, zeker bij Syntus. Regenmaker (overleg) 13 jan 2016 22:39 (CET)
Een plaatsnaambord zegt daar wel wat over, wijken hebben namelijk nooit een blauw bord met witte letters aan de komgrens staan. Ik citeer even trouwens "Hoogland is een voormalige gemeente en tegenwoordig een dorp binnen de gemeente Amersfoort. Zou trouwens niet te stellig zeggen dat Syntus het Amersfoort zou gaan noemen. Lijn 103 heeft immers ook gewoon haltes in Hooglanderveen en dat exact dezelfde situatie (annexatie was zelfs gelijktijdig).
Als basis kan je gewoon het beste gebruiken of iets een eigen postcodegebied is of niet. Dan is Ugchelen dus bv. wel een gebied met eigen plaatsnaam, maar Leusden-Zuid niet (al heeft dat nog wel eigen komborden).--Daniel (overleg) 14 jan 2016 20:54 (CET)
Bij normale plaatsnaamborden staat de gemeente vermeldt waarin de plaats ligt, wanneer de gemeentenaam gelijk is aan de plaatsnaam. Bij dat bordje van Hoogland staat de gemeente er niet onder. Dat betekent dus dat die borden er nog staan van de tijd dat Hoogland een aparte gemeente was. Die borden staan er dan nog vanwege historische redenen. Of zijn er borden met: Hoogland gem. Amersfoort?
Ja die borden zijn er, als je vanaf de Bunschoterstraat Hoogland binnenkomt staat er een bord met "Hoogland - Gemeente Amersfoort". En zeer recent is er zelfs nog een grenscorrectie doorgevoerd omdat het Meander MC geen adres in Hoogland wilde hebben voor z'n nieuwe pand ;-) --Daniel (overleg) 15 jan 2016 20:37 (CET)
Daniel, Syntus noemt de haltes in Hoogland ook Amersfoort. ;) Regenmaker (overleg) 15 nov 2016 13:20 (CET)