Overleg:Lijn 258 Bilthoven, Station - Lievegoed Kliniek

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Als deze lijn geen U-bocht mag bevatten, zie ik wel liever dat Bilthoven Station 2x wordt weergegeven en de andere haltes van boven naar beneden ertussenin, zoals hier ook is gedaan. Mag dat er van gemaakt worden? Op de manier zoals de routestrip nú wordt getoond, zou het juist lijken dat de bus enkel náár station Bilthoven rijdt, terwijl de bus in werkelijkheid dus in twee richtingen rijdt. Milco (overleg) 6 dec 2016 21:34 (CET)

Huh, waarom zou dat zo lijken. Er staan geen pijltjes bij de eindhaltes immers en verder is jouw voorbeeld een ringlijn en dit NIET--Daniel (overleg) 6 dec 2016 21:48 (CET)
Ik vind het lijken alsof lijn 258 alleen vanaf de Lievegoed Kliniek naar het Station rijdt, omdat er enkel aan de rechterkant haltebolletjes staan en ik vind dat de weergave van de routestrip van lijn 258 zeker duidelijker kan en mag, zeker voor bezoekers van de wiki. Je wil immers toch een stukje duidelijkheid bieden lijkt me... En kleine letters kan ik wel lezen hoor, ondanks mijn visuele beperking. Je hoeft voor het woordje "niet" geen hoofdletters te gebruiken. Milco (overleg) 6 dec 2016 21:50 (CET)
Ja en ik vindt dat niet lijken, een lijn kan best alleen haltes in de tegenrichting hebben. Zeker gezien in dit geval de bus fysiek keert op het eindpunt, 'tis dus niet zoiets als sommige nachtlijnen in de provincie die ook in één richting non-stop rijden maar daarbij een lusje rijden. Pas dan komt de U-bocht van pas. --Daniel (overleg) 6 dec 2016 22:11 (CET)
Dan nog is mijn mening dat een U-bocht bij deze lijn wel van pas komt: de bus keert immers bij de Lievegoed Kliniek. Ik zou dan zeggen, óf wel alle haltebolletjes rechts, met links een rij "rlr" met onder de halte Lievegoed Kliniek een U-bocht om aan te geven dat de bus vanaf het station daar naartoe rijdt, daar keert en dan, inclusief twee tussenhaltes, weer naar het station rijdt óf halte Station twee keer weergeven, bovenaan en onderaan, en de drie tussenhaltes in de juiste volgorde daar tussenin met dus de haltebolletjes links ("rhlr"). Ik denk toch echt dat een dan deze twee opties (zeker voor de bezoeker van de wiki) duidelijker is dan de huidige situatie. Milco (overleg) 6 dec 2016 22:14 (CET)
UOV lijkt het als een soort ringlijn te zien. De titel zegt weliswaar Station - Berg en Bosch (en niet Lievegoed Kliniek overigens), maar de dienstregeling laat maar 1 richting zien, niet een richting Lievegoed zonder tussenhaltes en een route terug. Ik zou derhalve opteren voor begin- en eind station en de tussenliggende haltes met halve bolletjes links. Van de U-bochten loop ik eerlijk gezegd niet zo warm. --Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 8 dec 2016 18:18 (CET)