Overleg:Lijn 21 Nijmegen Centraal Station - Eindhoven Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Route in Nijmegen

Even wat meer, die samenvatting staat maar een beperkt aantal regels toen. Tegenwoordig kunnen in Nijmegen de bussen voor de Graafseweg rechtstreeks langs het spoor afrijden en via een eigen oprit de Graafseweg bereiken. Vroeger kan dat nog niet. De dienstregeling van 1992 en 1997 geeft aan dat lijn 21 eerst op de halte "Keizer Karelplein" stopte, ik vermoed dat dit de huidige halte "Nassausingel" is. Later gingen ze via de van Oldenbarneveldtstraat rijden, wat net wat korter was (die had ik abusievelijk met de Stijn Buysstraat verwisseld, de Oldenbarneveldtstraat loopt hierin over). De routestrip heb ik aan hand van de laatste dienstregeling gemaakt, zoals ik dat bij alle bussen doe. De route via de Oldenbarneveldtstraat was toen al vervallen. Over de Stijn Buysstraat reden alle bussen die naar de Sint Annastraat gingen. Tegenwoordig rijden geen bussen meer door deze straten. Alles gaat via de Spoorkuil of het Keizer Karelplein.--Fogeltje 28 apr 2010 22:24 (CEST)

Okee, ik heb geen dienstregeling van die van augustus 2002 (was er een busboekje van uitgebracht of alleen losse lijnfolders? Dus heb het aan de hand van het busboekje van 2000/2001 en 2001/2002 gedaan. De eerstvolgende lijnfolder van 21 die ik heb is die van 5 januari 2003 die in het busboekje (of eigenlijk mapje) van BBA Oost-Brabant zat, daar ontbrak inderdaad de halte v. Oldenbarneveldtstraat aan lijn 99. Maar ik wist dus niet dat die in augustus daarvoor al vervallen was, vandaar! Aangezien mij ook het beste lijkt om de laatstgereden dienstregeling in de 'bovenste' routestrip te zetten heb je volkomen gelijk!--Ederveen 29 apr 2010 10:08 (CEST)
Van 25 augustus 2002 heb ik een BBA lijnfolder, verder niets van Hermes. Ik weet niet wanneer de lijn begonnen is met het rijden via de Van Oldenbarneveldtstraat, maar 1998 is inderdaad de vroegst mogelijke optie gezien het in 1997 nog het Keizer Karelplein was. Het is jammer dat mijn ZO boekjes geen haltelijsten hebben, ik zou heel graag de voormalige routes toe willen voegen zoals in de jaren 80 waren (nu heb ik alleen incomplete routes met haltes die in de tabellen gegeven werden).--Fogeltje 29 apr 2010 10:54 (CEST)

Mogelijke spelfout in Voormalige route op 22 mei 1976 Halte Dommelhof moet waarschijnlijk halte Dommelhoef zijn.