Overleg:Hoevelaken

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat betreft de plaatscategorisatie: dat moet hier toch echt niet Hoevelaken zijn... heb eventjes bij andere stations gekeken en die zijn allen gecategoriseerd in de plaats waarin ze daadwerkelijk liggen. Zie Gilze-Rijen in de categorie "Plaats Rijen" en Lichtenvoorde-Groenlo in "Plaats Lievelde", waarbij zeker de laatste laat zien dat we niet categoriseren in de plaats waarnaar het station vernoemd is maar naar de plaats waarin het werkelijk gelegen is.

Deze redenering volgend krijgen we dus een categoriesatie in de plaats Stoutenburg-Noord aangezien het station daar daadwerkelijk in ligt. (Niet Amersfoort aangezien we niet de gemeentenaam gebruik, maar de naam van de kern)--Daniel 12 feb 2011 12:59 (CET)

Alleen is het in de voorbeelden die je noemt, wel vrij duidelijk in welke plaatse het ligt (en stations vernoemd naar twee plaatsen, liggen meestal maar in één plaats). In dit geval ligt het station net tussen twee plaatsen in, nét buiten de rand van Hoevelaken maar ook niet echt ín Stoutenburg. Dus je zou ook kunnen zeggen dat het in Hoevelaken ligt. (Dat er een bestuurlijke grens tussen ligt maakt wat mij betreft niet uit, want zoals je al zegt gaat het er hier niet om, in welke de gemeente een station ligt.) Reisthijs 12 feb 2011 17:52 (CET)
Stoutenburg ligt inderdaad nog wel een eindje verderop, maar Stoutenberg Noord ligt daadwerkelijk naast het station.
Wat betreft het niet op gemeente indelen: daarmee bedoel ik meer dat we het niet indelen onder gemeente Amersfoort (waar Stoutenburg onder valt) danwel gemeente Nijkerk (waar Hoevelaken onder valt)--Daniel 12 feb 2011 20:41 (CET)