Overleg:Helmond

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 552

In hoeverre kun je de Atland Groep als vervoerder beschouwen? Volgens mij leveren ze alleen de chauffeurs en zijn ze verder niet verantwoordelijk voor iets met betrekking tot de dienstregeling (zoals leveren van bus etc). Ik denk dat je het bij CTS moet houden. Waar ze de chauffeurs vandaan halen boeit daarvoor eigenlijk niet. OV-bedrijven hebben vaak inhuurchauffeurs van touringcarbedrijven in hun eigen bussen zitten (in ieder geval Arriva in de tijd dat ik nog naar Nijmegen ging), dat maakt die touringcarbedrijven niet tot de vervoerder. CTS kan zomaar besluiten opeens een blik chauffeurs ergens ander open te trekken.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2015 21:05 (CET)

Volgens mij kan je dit beter bespreken op de overlegpagina van de desbetreffende lijn. Groetjes van Bee (overleg) 19 nov 2015 22:25 (CET)
Ik zag later dat de vervoerder daar ook staat. Ik zie echter hetzelfde bij de Eindhovense 513, dus ik ben nu op zoek naar een meer centrale plaats.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2015 22:44 (CET)
De informatie over buslijnen op stationspagina's wordt tegenwoordig rechtstreeks gehaald uit de infoboxen van de lijnen. Wat daar staat staat dus ook hier. Groetjes van Bee (overleg) 19 nov 2015 23:40 (CET)
Ik zou de wiki wat beter in de gaten moeten houden, mea culpa. --Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 20 nov 2015 18:16 (CET)

Dynamisch busstation

Is het busstation van Helmond niet dynamisch geworden sinds de verbouwing? Ook omdat de halte pas wordt toegewezen aan de bus als deze aankomt. (Weliswaar wordt bijv. lijn 23 meestal op A gepland en hebben andere lijnen ook regelmatig dezelfde plek) Waluigi96 (overleg) 23 nov 2016 13:42 (CET)