Overleg:Concessie VRR

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De titel van de pagina suggereert dat dit een pagina is over de concessie zelf. De eerste regel waarin het Verkehrsverbund wordt genoemd suggereert echter dat dit een pagina is over de instantie die een en ander regelt. Wat wil je precies met deze pagina gaan doen en onder welke categorie(ën) (Categorie:OV-autoriteit of Categorie:Concessie_Buitenland) wil je de pagina gaan scharen? --Chauf21 17 aug 2012 14:48 (CEST)

Ik wilde een vorm van structuur gaan aanbrengen in de grote concessie buitenland. Alleen toen ik deze pagina begon te schrijven kwam ik idd in de spagaat. Dus mocht je een goed idee hebben op welke wijze dit precies kan worden aangepakt. (ik wilde niet de Cbox gebruiken, omdat dit geen Nederlandse concessie is.) --Huibe 18 aug 2012 09:33 (CEST)
Een aparte Cbox lijkt me inderdaad verstandig en wat meer ordening in buitenlandse lijnen ook ;) Ik ben niet heel precies bekend met de Duitse organisatiestructuur van het OV. Zijn de Verkehrsverbunden publieke instanties die contracten per lijn of regio uitschrijven of is het anders georganiseerd? Op welke manier is het te vergelijken met Nederland, België of Londen bijvoorbeeld? --Chauf21 20 aug 2012 11:15 (CEST)

Qua organisatie is het te vergelijken met een Stadsregio Eindhoven of OV-bureau Groningen Drenthe. Het is een verzameling van lokale overheden die gezamenlijk het openbaar vervoer aanbesteden. Gezien de grootte van de gebieden, de vele vervoerders die rijden en de diverse modaliteiten lijkt het mij dat het gaat om meerdere concessies die onder de regio vallen. Maar voor ons lijkt het mij voldoende om het te zien als één grote concessie. --Huibe 23 aug 2012 09:49 (CEST)

Ik heb snel wat gezocht naar de situatie in Duitsland en zoals ik begrijp nemen de Verkehrsverbünden veel meer taken voor hun rekening dan de Nederlandse equivalenten doen. Waar in Nederland concessies veel meer op zichzelf staan, lijken de Duitse concessies onderdeel te zijn van een regionaal programma en draagt het Verkehrsverbund dat ook uit. Het feitelijke aanbesteden lijkt daarin ondergeschikt. We kunnen er waarschijnlijk nog leuk over discussiëren, maar voor nu lijkt het me inderdaad handig om de regionale uitstraling te hanteren. Dan houden we als concessie de naam die door de Verkehrsverbunde wordt gehanteerd aan. Alle lijnen die daaronder vallen krijgen dan ook die concessienaam mee, ookal zou dat administratief misschien niet helemaal juist zijn. --Chauf21 23 aug 2012 12:26 (CEST)