Overleg:Concessie Arnhem Nijmegen (2013-2022)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Is het überhaupt wel nuttig om álle lijnen die in het concessiegebied komen te vermelden, zelfs de lijnen die helemaal niet door Breng gereden worden? Dat wordt toch bij de andere concessies ook niet gedaan? Tlp 19 feb 2013 19:00 (CET)

Dat betekent niet dat het niet mag/moet, je zou ook kunnen zeggen, kunnen we dit bij andere concessie niet ook doen? En het gebeurt wel degelijk bij enkele concessies, bijvoorbeeld SRE en Oost-Brabant, als ik me niet vergis. Ik vind er niets mis mee, je wilt proberen een zo geheel mogelijk beeld van het openbaar vervoer in een gebied te geven en daar horen dat soort lijnen nu eenmaal bij. Sommige lijnen verzorgen zelfs het enige vervoer in bepaalde gebieden. In het geval van Arnhem-Nijmegen heb je bijvoorbeeld lijn 58 die als enige een bepaald deel van Beek van OV voorziet.--Fogeltje 20 feb 2013 13:45 (CET)
Deze pagina gaat over de concessie Arnhem-Nijmegen, niet over de regio Arnhem-Nijmegen. In die zin is het niet verstandig om alle lijnen die door het concessiegebied rijden ook op te nemen in de lijst. Het is immers niet zo dat de lijnen die door bv. Syntus gereden worden ook tot de concessie horen. Wanneer lijnen zijn uitbesteed (en dus formeel wel tot de concessie behoren), kan je de lijnen wel noemen.
Wil je een overzicht geven van alle lijnen die in het gebied rijden, dan hebben we daarvoor de lijn- en (bus)stationspagina's. Daarop kan wel worden weergegeven welke lijnen (ongeacht opdrachtgever of concessie) er door het gebied rijden. --Chauf21 20 feb 2013 14:39 (CET)
Feit blijft dat ze in de concessie rijden, niet in opdracht van de opdrachtgever, maar ze rijden er wel. Stationspagina's geven altijd maar een klein overzicht en niet van de hele regio. Deze lijnen zijn ook gewoon in het PvE opgenomen, onder het kopje van lijnen die buiten de verantwoordelijkheid vallen. Verder staat bij elke lijn netjes vermeldt als die uit een andere concessie gereden wordt. Ik blijf erbij dat je die best kunt opnemen. Eventueel zou je ze wel allemaal onder één kopje kunnen plaatsen. Maar weglaten ben ik zeker niet voor. Je komt ook weer op het argument van de lezer die ons via Google vindt. Die heeft geen flauw idee wat nu het verschil tussen de concessie en het gebied is. Hij verwacht gewoon een overzicht van alle lijnen in dat gebied en het boeit hem niet als lijn 666, van Schubbekutteveen naar station Hoogeveen-Noord, die door de Stadsregio rijdt, in opdracht van een andere autoriteit rijdt. Voor hem is alleen interessant dat deze lijn door Arnhem rijdt en een deel van de Stadsregio bedient.--Fogeltje 20 feb 2013 16:16 (CET)
Ja, het is een feit dat er ook andere lijnen door een concessiegebied rijden, maar ze behoren niet tot die concessie zelf. Op de Wiki worden de concessies zelf beschreven en niet een geografisch gebied. Dat lijnen eventueel worden genoemd in het PvE doet niet zo terzake, want de PvE's worden niet ge-update bij gewijzigde lijnvoering.
Als jouw verhaal consequent wordt toegepast, zou je bij de concessie van bijvoorbeeld het GVB ook alle lijnen van/naar omliggende concessiegebieden worden opgenoemd. Dat maakt het allemaal erg onoverzichtelijk.
De meeste mensen die via een zoekmachine op de Wiki komen, hebben gezocht op iets dat lijkt op "bus [busnummer] [plaats]" of op "bus [plaats/locatie1] [plaats/locatie2]" (en komen op een specifieke station- of buslijnpagina). Een zoekopdracht die lijkt op "buslijnen [regio]" komt zelden voor. --Chauf21 21 feb 2013 11:08 (CET)
Wat gaan we hiermee doen? Buslijnen van de andere concessies eruit of laten staan? Mijn mening is weghalen: de pagina gaat over buslijnen van deze concessie en niet van deze regio. Milco1995 (overleg) 12 mei 2013 16:53 (CEST)
Mijn mening is om ze te laten staan. Je geeft een completer overzicht van het openbaar vervoer in de regio en dat de buslijn bij een andere concessie hoort kan prima onder het kopje "opmerkingen" staan. Ik snap echt niet wat het probleem daarvan is. Het is informatief en het staat volgens mij niemand in de weg. Frank (overleg) 12 mei 2013 17:24 (CEST)
Het staat niemand in de weg. De gemiddelde bezoeker zal tevens geen onderscheid maken tussen "regio" en "concessie" en zal wil weten wat er allemaal in de regio rondrijd. De meesten mensen hebben geen boodschap aan concessies en concessiegrenzen. Wat betreft GVB kun je bij grote concessies altijd nog zeggen "we laten het hier weg". Hier stat het werkelijk niemand in de weg.--Fogeltje (overleg) 13 mei 2013 06:11 (CEST)

'Vitesse'-bussen

Ik zag in de planners dat er 4 speciale buslijnen zijn rond de thuiswedstrijden van Vitesse. Vallen deze lijnen 627, 643, 660 en 662 onder de concessie van Breng of zijn dit losse lijnen? --Huibe (overleg) 18 jan 2014 13:15 (CET)

Ze zijn te vinden op de site van Breng, dus ik zou zeggen dat ze daar ook onder vallen. Je zou de vraag eventueel op Twitter kunnen stellen aan Breng.--Fogeltje (overleg) 19 jan 2014 00:15 (CET)
Om een vraag te stellen via Twitter heb je wel een account nodig.... --Huibe (overleg) 19 jan 2014 08:35 (CET)