Lokaal initiatief

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het openbaar vervoer wordt in Nederland georganiseerd door middel van regionale concessies. Desondanks is er diverse gevallen behoefte aan een extra ontsluitingsmogelijkheid die niet altijd door de vervoerder of concessieverlener geboden kan worden. Vaak wordt er dan op lokaal niveau naar een passende oplossing gezocht.

Buurtbus

Buurtbus-projecten zijn daar vaak een uitkomst van. Inmiddels is er op de Wiki een vrijwel volledig overzicht van buurtbus-projecten beschikbaar. In de meeste gevallen wordt een buurtbus gereden door vrijwilligers die de omgeving op hun duimpje kennen. OVNL waardeert deze inzet en wil deze vrijwillgers graag bijstaan.

Om onze waardering te tonen, de bekendheid van buurtbussen te verbeteren en het gebruik ervan te stimuleren, worden medewerkers en gebruikers uitgenodigd om hun kennis en informatie te delen. Dat kan door aanvullende informatie over routes en tijden, maar ook over het materieel, de medewerkers of de omgeving toe te voegen. In principe kunnen alle pagina's door iedereen bewerkt worden, maar het aanleveren van informatie mag ook via de e-mail; wiki@ovinnederland.nl. Wij zorgen er dan voor dat de informatie op de juiste pagina wordt getoond.

Voor meer informatie of andere vragen kan eveneens contact worden opgenomen via wiki@ovinnederland.nl.