Lijn U9 Berlin, Osloer Straße - Rathaus Steglitz

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Metro nieuw.svg
Metrolijn U9 in Duitsland
Vervoerder(s) BVG
Verkeersverbond VBB
Lijnsoort Metro
Lijnlogo U9bln.png
Materieel F, H
Frequenties
Spits 15x/uur
Spits (vakantie) 12x/uur
Dal 12x/uur
Avond 6x/uur
Nacht 4x/uur
Zaterdag 6-12x/uur
Zondag 6-12x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Metro U9 op station Güntzelstraße.
De route van de lijn in het Berlijnse metronetwerk.

Metrolijn U9 in Berlijn is 12,5 kilometer lang en een belangrijke noord-zuidverbinding. De lijn loopt geheel ondergronds.

Dienstregeling

  • U9 rijdt minimaal 12x/uur op maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 20.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 20.30 uur en op zondag van 11.30 tot 17.30 uur.
  • In de spitsen buiten de zomervakanties rijdt U2 elke vier minuten.
  • U9 rijdt ook in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, en op de nachten voor feestdagen. Op andere nachten rijdt een vervangende nachtbuslijn N9.

Route

Halte
Route 0sMr.svg Berlin, Osloer Straße U8bln.png
Route rsMr.svg Berlin, Nauener Platz  
Route rsMr.svg Berlin, Leopoldplatz U6bln.png
Route rsMr.svg Berlin, Amrumer Straße  
Route rsTr.svg Berlin, Westhafen S41 Berlijn.pngS42 Berlijn.png
Route rsMr.svg Berlin, Birkenstraße  
Route rsMr.svg Berlin, Turmstraße  
Route rsMr.svg Berlin, Hansaplatz  
Route rsTr.svg Berlin, Zoologischer Garten U2bln.pngS3 Berlijn.pngS5 Berlijn.pngS7 Berlijn.pngS9 Berlijn.png
Route rsMr.svg Berlin, Kürfurstendamm U1bln.png
Route rsMr.svg Berlin, Spichernstraße U3bln.png
Route rsMr.svg Berlin, Güntzelstraße    
Route rsMr.svg Berlin, Berliner Straße U7bln.png
Route rsTr.svg Berlin, Bundesplatz S41 Berlijn.pngS42 Berlijn.pngS45 Berlijn.pngS46 Berlijn.png
Route rsMr.svg Berlin, Friedrich-Wilhelm-Platz  
Route rsMr.svg Berlin, Walther-Schreiber-Platz  
Route rsMr.svg Berlin, Schloßstraße  
Route rsT0.svg Berlin, Rathaus Steglitz S1 Berlijn.png

Geschiedenis

Deze lijn werd eind jaren 50 van de 20e eeuw aangelegd om de vervoersvraag die binnen bepaalde West-Berlijnse stadsdelen bestond op eigen grondgebied te houden, zodat men niet meer via Oost-Berlijn hoefde te reizen met de U6 of U8. Een slimme zet, aangezien met de bouw van de Berlijnse Muur in augustus 1961 de beide stadshelften geheel van elkaar werden afgesneden.

Het eerst geopende deel van deze lijn was het traject Leopoldplatz-Spichernstraße. Spichernstraße was ook voor de hier kruisende U3 een nieuw station, het langs die lijn bestaande station Nürnbergerplatz werd door dit station en een stukje verder gelegen station Augsburgerstraße vervangen. Op de plek waar de U9 de U1 kruiste werd een nieuw overstapstation Kürfurstendamm geopend. Aangezien de U1 nog vrij dicht bij station Zoologischer Garten ligt was oorspronkelijk gepland om hier één groot overstapstation U1-U2-U9 te bouwen, maar dat zou dan wel een erg ingewikkelde en dure constructie worden waarbij de loopafstanden toch nog relatief lang zouden zijn.

De lijn was bij de opening één van de modernste ter wereld, met een beveiligingssysteem dat al was voorbereid op éénmansbedrijf, zonder de destijds gebruikelijke treinbegeleiders en perronopzichters die de bestuurder hielpen bij de vertrekprocedure. In 1969 bleek echter dat dit systeem nog niet helemaal waterdicht was, met grote gevolgen. In verband met het moderne systeem waren de treinbegeleiders op deze lijn afgeschaft, maar perronopzichters, die de bestuurders het vertrekbevel gaven, bleven nog. Op station Zoologischer Garten stond een metro richting Hansaplatz klaar voor vertrek, maar het sein toonde nog rood. Toch gaf de perronopzichter de bestuurder het vertrekbevel. Hij dacht dat er iets mis was met het systeem en zou een monteur sturen. De bestuurder vertrok aldus, maar onderweg in de tunnel bleek het systeem wél correct te werken. Vlak achter een bocht stond de voorgaande metro stil en de bestuurder merkte dit dus pas zeer laat op. Hij knalde er vol achterop waarbij enkele gewonden vielen en de bestuurder zijn beide benen verloor. De treinbegeleider op station Zoologischer Garten werd op staande voet ontslagen en moest een schadevergoeding betalen.

Verlenging

Tussen de stations Walther-Schreiberplatz en Rathaus Steglitz is de metrotunnel viersporig uitgevoerd, twee maal twee boven elkaar, inclusief de stations. Dit is om in de toekomst een lijn U10 op hetzelfde traject te kunnen laten rijden. Of deze U10 er ooit nog gaat komen is op dit moment nog ongewis.