Lijn U55 Berlin, Hauptbahnhof - Brandenburger Tor

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Metro nieuw.svg
Metrolijn U55 in Duitsland
Vervoerder(s) BVG
Verkeersverbond VBB
Lijnsoort Metro
Lijnlogo U55bln.png
Materieel "Dora", F
Frequenties
Spits 6x/uur
Dal 6x/uur
Avond 6x/uur
Zaterdag 6x/uur
Zondag 6x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
De route van de lijn in het Berlijnse metronetwerk.

Metrolijn U55 in Berlijn voert van het Centraal Station via de Bundestag naar de Brandenburger Tor en is de nieuwste en kortste lijn van het Berlijnse metronet. De lijn is geopend in 2009 en telt slechts 3 stations.

Lijn U55 heeft als bijnaam Kanzlerbahn, een begrip dat zich moeilijk in het Nederlands laat vertalen, 'Premier-lijn' komt nog het meest in de buurt. De lijn loopt namelijk langs het regeringsgebouw, en de Duitse equivalent van de Nederlandse premier wordt 'Bundeskanzler' genoemd.

Dienstregeling

  • U55 rijdt niet 's nachts.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Berlin, Hauptbahnhof S.png
Route rsMr.svg Berlin, Bundestag  
Route rsT0.svg Berlin, Brandenburger Tor S.png

Geschiedenis

De bouw zou in twee etappes gaan verlopen; eerst het stuk Hauptbahnhof - Brandenburger Tor, dan het stuk Brandenburger Tor - Alexanderplatz. Het eerste stuk kon op traditionele wijze gebouwd worden, het tweede stuk moet worden gebouwd door tunnelboormachines, vandaar de twee etappes. Het was de bedoeling het gehele traject Hauptbahnhof - Alexanderplatz in één keer in gebruik te nemen. Omdat het eerste stuk makkelijker te bouwen was, was dit ook al relatief snel in ruwbouw gereed, al in 2003. Het treinstation Hauptbahnhof was nog niet klaar, dat midden in de ombouwfase was van onbeduidend S-Bahnstationnetje tot groot kruisstation waar treinen zouden stoppen. De metrolijn op het traject Hauptbahnhof-Brandenburger Tor openen was geen optie.
Het traject is sindsdien voor verschillende doeleinden gebruikt gezien de toch wel vrij unieke omstandigheden. In station Bundestag heeft Robbie Williams een concert gegeven en er zijn filmopnames gemaakt voor onder andere een deel van de filmquadrologie Resident Evil. Het station fungeerde in die film ook als metrostation.
In 2006 mocht Duitsland het wereldkampioenschap voetbal organiseren. Ook het nieuwe Hauptbahnhof was toen klaar, waardoor het idee kwam om in ieder geval het traject Hauptbahnhof-Brandenburger Tor open te stellen. Station Brandenburger Tor was echter nog niet klaar. Hierop werd besloten slechts een klein deel van dat station klaar te maken voor gebruik, waarbij in ieder geval de eerste metrowagen in het station zou passen. Enkele metrowagens zijn omgebouwd zodat de bestuurder deuren kon vrijgeven in afzonderlijkerijtuigen. Dit idee werd uiteindelijk door de gemeenteraad afgeschoten, de lijn moest pas worden vrijgegeven als alle stations volledig klaar waren voor gebruik. Dit gebeurde uiteindelijk op 8 augustus 2009.


De lijn is sindsdien een pendellijn met slechts één tussenstation, die bovendien enkelsporig rijdt. Het andere spoor is op de stations afgezet met hekken. Boven die perrons hangen 'nep-DRIS'-schermen, met een sticker 'op dit spoor geen metroverkeer'. Er wordt op alle dagen van de week een tienminutendienst gereden.

Verlenging

U55 ligt geheel los van de rest van het Berlijnse metronetwerk. Tussen de Brandenburger Tor en het Alexanderplatz wordt gebouwd aan een verlenging met drie tussenstations (Unter den Linden, Museumsinsel en Rotes Rathaus) waardoor deze lijn aansluit op de U5, die dan doorgaand Hauptbahnhof - Hönow zal gaan rijden. Volgens de huidige prognoses zal dit midden of eind 2020 gaan gebeuren.