Lijn 96 Rotterdam Capelsebrug - Krimpen aan den IJssel Hollandia

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 96
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 96 rijdt vanaf Rotterdam Capelsebrug een lusroute over industrieterrein Stormpolder in Krimpen aan den IJssel en terug naar Capelsebrug.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits beginnen alle ritten op Capelsebrug en eindigen alleen de eerste, tweede, vierde en vijfde rit daar. De overige ritten eindigen na het rondje via Stormpolder bij het busstation van Krimpen.
  • In de middagspits beginnen alle ritten bij de halte Van der Giessenweg om vervolgens via Stormpolder en Krimpen Busstation naar Capelsebrug te rijden.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0sMr.svg Rotterdam, Capelsebrug Metro    
Route rer.svgRoute rsBr.svgRoute 0sBr.svg Krimpen aan den IJssel, Busstation    
Route rer.svgRoute rdear.svg Krimpen aan den IJssel, Industrieweg  
Route 0sr.svgRoute rhlr.svgRoute rlr.svg Krimpen aan den IJssel, Van der Giessenweg  
Route ra0llhl.svgRoute rlr.svg Krimpen aan den IJssel, Stormsweg  
Route rer.svgRoute rlr.svgRoute rhrr.svg Krimpen aan den IJssel, Van Utrechtweg  
Route rer.svgRoute rhlr.svgRoute rlr.svg Krimpen aan den IJssel, Van der Hoopstraat  
Route rer.svgRoute rhlr.svgRoute rlr.svg Krimpen aan den IJssel, Hollandia  
Route rer.svgRoute rsVr.svgRoute rlr.svg Krimpen aan den IJssel, Waterbus Stormpolder  
Route rer.svgRoute rsUr.svg  

Geschiedenis

Op 14 december 2008 werd de exploitatie overgenomen door Qbuzz als winnaar van de concessie Rotterdam Bus Streek Overig.

Vanaf 12 december 2011 werd het aantal ritten sterk beperkt. Alle ritten in de daluren kwamen te vervallen, voortaan werd in de ochtendspits enkel tussen 06:30 en 09:00 uur gereden en werd in de middagspits enkel tussen 15:00 en 17:30 gereden.

Op 9 december 2012 ging de exploitatie over van Qbuzz naar de RET.

Vanaf 15 december 2013 rijdt deze lijn met een taxibusje in de daluren tussen Krimpen Busstation en Krimpen Stormpolder.

Met ingang van 21 augustus 2017 vervielen alle ritten met de taxibussen tijdens de daluren en aan het begin van de avond wegens lage bezetting. Tevens beginnen tijdens de middagspits geen ritten meer op Capelsebrug.

Met ingang van 9 december 2018 ging er tijdens de avondspits een extra rit rijden vanaf Van der Giessenweg richting Capelsebrug, zodat de dienstregeling om 17:45 ging eindigen i.p.v. 17:15.