Lijn 76 Beverwijk, Station - Zwarte Markt

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 76
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Haarlem-IJmond
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Beverwijk
Lijnkleur  76 
Formule Bazaarbus
Materieel MAN Lion's City CNG,
Mercedes-Benz Citaro CNG
Frequenties
Spits rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 76 rijdt vanaf station Beverwijk naar de Beverwijkse Bazaar.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Haarlem-IJmond is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,96 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,63. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019
0,143 0,154

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0Tar.svg Beverwijk, Station  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Beverwijk, Zwarte Markt  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Beverwijk, Oosterse Markt  
Route rUsr.svg  

Geschiedenis

Mogelijk werd deze lijn geïntroduceerd bij aanvang van de eerste concessie Haarlem-IJmond in december 2005.

Op 3 september 2017 ging de nieuwe concessie Haarlem-IJmond van start. Oorspronkelijk was het doel om de concessie te laten starten op 13 december 2015, maar door een lange juridische strijd werd dit uitgesteld. Bij de ingang van deze concessie bleef het vervoer in handen van Connexxion. Op deze lijn bleven de route en de dienstregeling ongewijzigd.