Lijn 668 Rotterdam, Zuidplein - Waalhaven

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 668
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Schoolbus
Stadsdienst Rotterdam
Materieel Mercedes-Benz Citaro
Rijdt sinds 21 augustus 2017
Voorganger(s) 68
Frequenties
Spits 0-12x/uur
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal 0-2x/uur
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Een Den Oudsten Alliance op de laatste dag dat ze reden. De bus was toen bijna bij het eindpunt van lijn 668, Rotterdam Anthony Fokkerweg

Lijn 668 rijdt van het Zuidplein via Slinge naar het STC in de Waalhaven.

Dienstregeling

  • De dienstregeling is zeer onregelmatig vanwege de afstemming op de schooltijden van het STC. Tussen 7:45 en 9:00 uur vertrekt er minimaal elke 8 minuten een bus vanaf Slinge naar de Waalhaven.
  • Diverse ritten rijden alleen tussen Slinge en de Waalhaven.
  • In de ochtendspits rijdt één rit van Slinge naar de RDM Campus en rijdt één rit van Slinge naar de Anthony Fokkerweg en vervolgens non-stop naar Slinge.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Rotterdam, Zuidplein    
Route rsMr.svgRoute 0sMr.svg Rotterdam, Slinge Metro    
Route rarr.svg Rotterdam, Plein 1953  
Route rsr.svg Rotterdam, Slingedael  
Route rsr.svg Rotterdam, Korperweg  
Route rlearhl.svg Rotterdam, Pottumstraat  
Route rs0.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Anthony Fokkerweg  
Route rer.svgRoute rsM0.svg Rotterdam, Slinge Metro    

Geschiedenis

Met ingang van 21 augustus 2017 kregen de toegevoegde ochtendspitsritten van lijn 68, die uitsluitend van Slinge naar de Waalhaven reden, het lijnnummer 668.
In tegenstelling tot voorheen, rijden deze ritten ook tijdens de daluren en middagspits, maar wordt niet meer op tussengelegen haltes gestopt.
Vrij snel na de introductie werden de haltes Plein 1953 en Slingedael toegevoegd aan deze lijn.

Met ingang van 8 augustus 2019 kwam de rit naar de RDM campus te vervallen en is de maximale frequentie in de ochtendspits verlaagd van 15x/uur naar 12x/uur.

Voormalige route naar de RDM Campus
Halte
Route rsr.svg Rotterdam, Korperweg  
Route rlearhl.svg Rotterdam, Pottumstraat  
Route rs0.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Anthony Fokkerweg  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Waalhaven Zuidzijde  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Waalhaven Westzijde  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Den Hamweg  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Ophemertstraat  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Zaltbommelstraat  
Route rer.svgRoute rsV0.svg Rotterdam, RDM Campus