Lijn 666 Maasdam Gemeentehuis - Oud-Beijerland Scholengemeenschap

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 666
Vervoerder(s) Next i.o.v. Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Schoolbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
VDL Citea LLE-120
Rijdt sinds 4 januari 2009
Voorganger(s) 667
Frequenties
Spits 4x/ochtendspits (ri. Oud-Beijerland)
2x/middagspits (ri. Maasdam)
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal 1x/ochtend (ri. Oud-Beijerland)
3x/middag (ri. Maasdam)
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 666 rijdt van Maasdam via Puttershoek en Heinenoord naar Oud-Beijerland.

Dienstregeling

  • In de ochtend rijden vijf ritten naar Oud-Beijerland.
  • In de middag (vanaf 12:30 uur) rijden vijf ritten naar Maasdam.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Maasdam, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Puttershoek, De Grienden  
Route rsr.svg Puttershoek, Sportlaan  
Route rsr.svg Puttershoek, Kastanjelaan  
Route rsr.svg Puttershoek, Gerrit de Voslaan  
Route rsr.svg Puttershoek, Suikerfabriek  
Route rsr.svg Puttershoek, De Tol  
Route rsBr.svg Heinenoord, Busstation    
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Kwakscheweg  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Maseratilaan  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Rembrandstraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, De Egmontshof  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Zinkweg  
Route rs0.svg Oud-Beijerland, Scholengemeenschap  

Geschiedenis

Op 4 januari 2009 werd vanuit Maasdam een schoolbus richting Oud-Beijerland geïntroduceerd, deze lijn kreeg als verwijzing naar de reguliere buslijn het lijnnummer 666. In de ochtendspits gingen drie ritten naar Oud-Beijerland rijden en in de middagspits gingen vier ritten naar Maasdam rijden. Door deze lijn werd de route van lijn 667 verlegd via De Klem en Klaaswaal.

Vanaf 31 augustus 2014 werd het aantal middagritten naar Maasdam beperkt tot twee ritten, waarvan één rit enkel op dinsdag rijdt.

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor deze vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
Deze lijn bleef goeddeels ongewijzigd, in de middagspits werd de frequentie verhoogd naar vier ritten richting Maasdam.

Op 11 december 2016 werd in de ochtendspits één rit toegevoegd.

Vanaf 15 december 2019 werd in de ochtend een extra rit richting Oud-Beijerland gereden in aansluiting op het derde lesuur, en in de middag werd een extra rit richting Maasdam gereden in aansluiting op het vijfde lesuur van de Scholengemeenschap Willem van Oranje locatie Poortwijk.