Lijn 660 Alkmaar, Station - Kees Boekestraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 660
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Noord-Holland Noord
Lijnsoort Schoolbus
Stadsdienst Alkmaar
Lijnkleur  660 
Materieel Solaris Urbino 18,
VDL Berkhof Ambassador,
BYD K7U
Rijdt sinds 11 december 2011
Voorganger(s) 360
Frequenties
Spits 6x/uur (ochtend)
4x/uur (middag)
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal 4x/uur
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 660 rijdt van station Alkmaar naar de Hogeschool Alkmaar.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Noord-Holland Noord is de ov-chipkaart op alle reguliere buslijnen en buurtbussen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,900 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,594. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018
0,143

Wagenverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Alkmaar, Station  
Route rsr.svg Alkmaar, Hogeschool Alkmaar  
Route rs0.svg Alkmaar, Kees Boekestraat  

Geschiedenis

Op 11 december 2011 werd R-Netlijn 360 in Alkmaar ingekort tot het station. Het traject het tussen het station en de Kees Boekestraat kwam voortaan voor rekening van lijn 660. Deze lijn ging weekdagen overdag 4x/uur rijden, maar niet tijdens de schoolvakanties.

Op 22 juli 2018 ging de volgende concessie Noord-Holland Noord van start. Deze concessieovergang ging gepaard met flinke wijzigingen in het lijnennet en introductie van het Flexvervoer. Deze schoolbus ten behoeve van de Hogeschool Alkmaar bleef vrijwel ongewijzigd rijden; alleen de frequentie in de middagspits werd teruggebracht naar 4x per uur, omdat gedurende dit tijdstip veel meer capaciteit wordt geboden dan het aanbod van passagiers noodzakelijk maakt.