Lijn 652 Voerendaal Station - Heerlen Hogeschool Zuyd

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 652
Vervoerder(s) TCR i.o.v. Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Schoolbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Rijdt sinds 11 december 2016
Voorganger(s) 20
Frequenties
Spits 2x/uur
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal 2x/uur
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 652 rijdt van Voerendaal naar Heerlen.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,96 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,63. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2017 2018 2019
0,169 0,171 0,181

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Voerendaal, Station  
Route rsr.svg Voerendaal, Hogeweg/Lindeweg  
Route rsr.svg Heerlen, Vista/Sintermeertencollege  
Route rs0.svg Heerlen, Zuyd Hogeschool  

Geschiedenis

Op 11 december 2016 ging de concessie Limburg van start, die nu de volledige provincie besloeg. Na het debacle met Abellio werd de concessie aan de tweede winnaar gegund: Arriva. Het lijnennet van Veolia Transport werd hierbij flink aangepast, waarbij het visgraatmodel de basis voor het lijnennet vormt.
De ritten van lijn 20 tussen Voerendaal en de Hogeschool Zuyd in Heerlen kregen op die datum het lijnnummer 652. Deze lijn ging van maandag tot en met vrijdag overdag elk half uur rijden op genoemd traject.

Op een onbekend moment is het Arcus in Heerlen hernoemd naar Vista.