Lijn 58 Schiphol Plaza/NS - Lisse Keukenhof

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige snelbuslijn 58
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Duin- en Bollenstreek/Leiden Rijnstreek/Midden-Holland
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador, Volvo 8700 (interliner)
Periode 9 december 2007 t/m 8 december 2012
Opvolger(s) 858
Frequenties
Spits 6x/uur
Dal 6x/uur
Avond 4x/uur (tot 20.00 uur)
Zaterdag 12x/uur
Zondag 12x/uur
Ex-Hermes-bus 1829 staat bij de halte Skyport gereed om naar de Keukenhof te gaan rijden, 13 april 2010.

Lijn 58 reed non-stop van Schiphol Airport naar de Keukenhof in Lisse. Naast de ingang van het park is een OV-busstation gesitueerd waar ook lijn 54 stopte.

Doordat de bus speciaal naar de Keukenhof reed, waren er ook andere kaartsoorten geldig op deze lijn. Zo waren onder meer combitickets (vervoer- en toegangsbewijs in één) en homeprint-tickets geldig.

Dienstuitvoering

Lenteperiode

Doordat deze lijn alleen van en naar de Keukenhof rijdt, wordt alleen tijdens de openingsperiode van het park (het voorjaar) gereden.

Materieel

Op deze lijn werden voornamelijk Ambassadors ingezet. In het weekend werden daarnaast ook Volvo 8700's in Interlinerhuisstijl ingezet.

Route

Hoewel de standaardroute via de N207 en A4 was, kon bij files ook anders gereden worden doordat er geen tussenliggende haltes zijn. De speciale afslag tussen het wegrestaurant en de afslag Hoofddorp op de A4 (bedoeld voor lijn 370) mocht in de regel niet gebruikt worden.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Schiphol-Centrum, Plaza/NS (Jan Plezierweg)  
Route rsB0.svg Lisse, Keukenhof    

Geschiedenis

Op 9 december 2007 werd een nieuwe pendelbus geïntroduceerd tussen Schiphol Plaza en de Keukenhof in Lisse. De lijn ging elke dag van de week een kwartierdienst rijden tussen 09.30 en 20.00.

Met de overgang van de concessie Zuid-Holland Noord naar Arriva werd de lijn vernummerd naar lijn 858, om zo het speciale karakter van de lijn te benadrukken.