Lijn 53 Schiedam, Station Centrum - Woudhoek

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 53
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Schiedam
Materieel VDL Citea SLE-120 Hybride
Rijdt sinds 11 december 2011
Voorganger(s) 53
Frequenties
Spits 3x/uur (ochtend)
2x/uur (middag)
Spits (vakantie) 2x/uur
Dal 2x/uur
Dal (vakantie) 1x/uur
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 53 rijdt van station Schiedam Centrum via de 's-Gravelandseweg naar Woudhoek.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Schiedam, Station Schiedam Centrum  
Route rsr.svg Schiedam, Fokkerstraat  
Route rsr.svg Schiedam, Ringersstraat  
Route rsr.svg Schiedam, Algerastraat  
Route rsr.svg Schiedam, Van Doornestraat  
Route rsr.svg Schiedam, De Gaarden  
Route rsr.svg Schiedam, De Vlinderhoven  
Route rsr.svg Schiedam, De Akkers  
Route rs0.svg Schiedam, Harreweg  

Geschiedenis

Op 11 december 2011 werd lijn 53 ingekort tot het traject Schiedam Centrum - Woudhoek. Reizigers tussen het Marconiplein en Schiedam Centrum dienen sindsdien gebruik te maken van de metro.